L'ADBerguedà activa un portal web per resoldre dubtes i informar dels ajuts per a autònoms i altres afectats

El president de l'Agència, Lluís Vall, assegura que l'objectiu és esdevenir "la finestra de suport i informació més propera per als ciutadans de la comarca, els autònoms, les empreses i el sector turístic"

18 de març del 2020
Actualitzat el 19 de març a les 11:55h
Portal web per resoldre dubtes a autònoms i altres afectats pel coronavirus.
Portal web per resoldre dubtes a autònoms i altres afectats pel coronavirus. | Pilar Màrquez Ambròs
L'Agència de Desenvolupament del Berguedà ha activat un apartat web (https://www.adbergueda.cat/coronavirus) per ajudar a resoldre dubtes als autònoms, empreses i empreses turístiques, així com a la població afectada per ERTES, davant l'actual situació d'excepcionalitat per la propagació del coronavirus.

El president de l'Agència, Lluís Vall, ha explicat a NacióBerguedà que l'objectiu de posar aquest web en marxa és "poder oferir un portal únic a la comarca per aglutinar informació sobre totes aquelles ajudes que estan sortint des del govern espanyol i des de la Generalitat".

El portal s'actualitzarà dia a dia amb nova informació. "Encara ara estan sortint tots els mecanismes per poder presentar documentació i els decrets de totes les mesures que s'han d'adoptar. És important poder segmentar al web cada mesura que es posi en marxa i permetre comprovar si serveix per resoldre una determinada problemàtica o una determinada situació professional i econòmica", ha apuntat Vall. 

"Volem que serveixi per resoldre dubtes a partir de la informació que surt del Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) i dels diferents organismes i departaments de la Generalitat. Coneixem bé el teixit productiu que hi ha a la comarca i, a partir d'aquí, en volem fer una segmentació", ha avançat Lluís Vall. 

"Facilitarem tota la informació disponible perquè totes aquestes mesures es puguin entendre, i perquè cada empresari sàpiga si s'hi pot arribar a acollir. Que tothom pugui començar a preparar tota aquella documentació necessària per sol·licitar els ajuts tan bon punt com s'obrin els tràmits", ha afegit Vall. 

L'Agència de Desenvolupament del Berguedà oferirà canals de consulta telefònica per resoldre qüestions o dubtes més concretes. Es disposarà de diferents números de telèfon per contactar amb l'Agència, depenent del perfil de les preguntes. "El sector del turisme té un número associat, i tot el que és el tema d'empresa, un altre", detalla Vall. 

Tanmateix, el portal pot resoldre moltes preguntes. "Serem la finestra més propera als ciutadans dels Berguedà, als autònoms, a les empreses i al sector turístic", ha assegurat el president de l'ens.

Un anàlisi de la situació de les empreses de la comarca

Tot plegat, ha dit Lluís Vall, ajudarà també a conèixer quines són les empreses afectades a la comarca, facilitarà un anàlisi previ i posterior a la pandèmia i permetrà poder fer un seguiment d'aquelles empreses que facin ERTES o prenguin altres mesures d'abast econòmic. 

"Estem a l'espera de com s'aplicaran aquestes mesures però podem ser una primera font d'informació per als berguedans: intentarem resumir tota la informació que doni el BOE i segmentar-la per perfils de necessitat a la comarca. Posem en marxa aquests dies la priorització en la mitigació sobre els efectes econòmics del Covid-19", ha afirmat el president de l'Agència de desenvolupament.