CGT denuncia que Monserveis «aprofita» el coronavirus per acomiadar treballadores

El sindicat adverteix que l'empresa "no ha estat capaç de donar l'equipament adequat" a les persones que tenen en plantilla i recorda que treballen amb una població en clar risc: la gent gran

18 de març del 2020
Actualitzat a les 12:22h
La façana de Monserveis a Berga arran de la manifestació del 8-M (arxiu).
La façana de Monserveis a Berga arran de la manifestació del 8-M (arxiu). | Ivan Genescà
La secció sindical de la CGT a Monserveis, empresa d'atenció a les persones amb seus a Berga i Manresa, adverteix que s'han acomiadat "un mínim de tres treballadores". El sindicat també assegura que l'empresa ha reduït hores a altres empleades de manera arbitrària. 

Segons han explicat des del sindicat, "durant els darrers dies Monserveis ha acomiadat, que nosaltres sapiguem, tres treballadores i ha reduït hores a d'altres. Mentrestant no han estat capaços de donar l'equipament adequat a les treballadores que tenen en plantilla. Per tant, podem dir que Monserveis no està a l’altura de la crisi sanitària que estem vivim, sinó tot el contrari, el que estan fent és aprofitar la crisi per fer acomiadaments arbitraris i improcedents".

El secretari general de la Federació Comarcal de la CGT al Berguedà, Pep Cara, ha explicat a NacióBerguedà que "els fets objectius són que han acomiadat tres persones" i que "d'entrada, es neguen a pagar res, les han acomiadades i no els donen res". Els anarcosindicalistes procediran en breu a denunciar els fets als jutjats socials. "Tenim 20 dies de temps per fer-ho", ha detallat Cara.

Una altra de les qüestions que posa sobre la taula el sindicat és que les treballadores de Monserveis, fins ara, han hagut de treballar sense protecció, malgrat treballar amb gent gran, població amb un clar factor de risc. "Els han dit que aquest dimecres els donarien guants, fins ara no els han donat res", ha apuntat Pep Cara. "Cal recordar que Monserveis treballa l'atenció a les persones grans, i algunes d'aquestes persones, no totes, també tenen patologies prèvies", ha lamentat el secretari general de la CGT Berguedà. 

375 euros mensuals per 60 hores de treball a migrants sense papers

L'empresa Monserveis pagava 375 euros mensuals per 60 hores de treball i, en algun cas, fins i tot, 800 euros al mes per treballar 24 hores 6 dies setmanals, a treballadores migrants sense papers, motiu pel qual el departament de Treball va imposar-li a l'octubre diverses multes per valor d'uns 775.000 euros i va portar el cas a Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). L'empresa tenia 52 treballadores sense alta ni seguretat social.

Al desembre, la CGT Berguedà va advertir que es continuaven cometent irregularitats i va denunciar l'empresa a la Fiscalia Provincial de Barcelona. Tot just, fa deu dies, la manifestació del 8 de març de Berga va empaperar la façana de Monserveis a Berga com a protesta contra l'empresa i els seus responsables i va expressar el rebuig a aquest tipus de pràctiques. 
 
Arxivat a