coronavirus

PIMEC Catalunya Central demana a les administracions locals que implementin mesures econòmiques urgents

Entre altres, proposa l'avançament i pagament immediat de les factures pendents d'abonament, la implementació de rebaixes de tributs i taxes municipals, i obertura de línies d'ajuts i subvencions

per NacióBerguedà, 18 de març de 2020 a les 10:55 |
Un acte de PIMEC Catalunya Central. | PIMEC
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
PIMEC Catalunya Central, en coordinació amb la resta de seus i delegacions de PIMEC, ha enviat una carta als consells comarcals i els ajuntaments del territori demanant que facin efectives amb urgència les mesures econòmiques prioritàries per fer front a l'impacte que el coronavirus està tenint en les pimes i els autònoms de la zona, sobretot en sectors com el comerç, l'hostaleria, la restauració o els serveis.
 
PIMEC remarca, en un comunicat, que les decisions de les administracions han de ser contundents i s'han de prendre a temps, cosa que és clau perquè les conseqüències econòmiques de la crisi del coronavirus no siguin tan dramàtiques.
 
Les mesures econòmiques urgents que demana PIMEC són l'avançament i pagament immediat de les factures pendents d'abonament, la carència en el pagament d'aquells tributs i taxes municipals que guardin relació amb activitats econòmiques limitades arran del decret d'estat d’alarma, la implementació de rebaixes de tributs i taxes municipals, i obertura de línies d’ajuts i subvencions destinades a compensar-ne el pagament, la suspensió dels tributs i les taxes municipals de nova creació o modificats a l'alça per a l'exercici 2020, i garantir la continuïtat de tots els contractes públics subscrits amb proveïdors. Quan això no sigui possible, compensar les empreses i els treballadors autònoms afectats per suspensions.
 
Suport de PIMEC
 
A més a més, PIMEC posa a disposició dels consells comarcals i els ajuntaments de la Catalunya Central el dispositiu d'atenció i ajut a les pimes i els autònoms que ha posat en marxa davant de l'impacte del coronavirus en l'economia. Aquest dispositiu consisteix en el següent:

 
- Telèfon d'atenció personalitzada a pimes i autònoms: 936 061 500
 
- Pàgina web específica sobre el coronavirus, que inclou vídeos amb consells pràctics, recomanacions per a les empreses, i preguntes freqüents. 

 
- Un butlletí diari amb informació d'interès.
 
-Atenció a consultes jurídiques, laborals, financeres i fiscals. 
 

 

Participació