Els treballadors de Correus de Berga es neguen a sortir a repartir sense protecció

La CGT Berguedà denuncia la falta de mesures contra el coronavirus a les oficines de Berga i Solsona

17 de març del 2020
Actualitzat a les 21:59h
El sabó de mans que poden fer servir els treballadors de Correus a Berga i Solsona.
El sabó de mans que poden fer servir els treballadors de Correus a Berga i Solsona. | CGT Berguedà
La CGT Berguedà ha manifestat aquest dimarts la falta de mesures de protecció pels treballadors a les oficines de Correus de Berga i Solsona. Un sabó de mans normal i uns guants són, segons han explicat des del sindicat, els únics Equips de Protecció Individual (EPI'S) que l'empresa posa a disposició dels seus treballadors. "Les mesures de seguretat de Correus són un acudit, estan posant en perill les treballadores, usuàries i població en general", han assegurat. Avui tots els treballadors de l'oficina de Berga i també empleats de Solsona s'han negat a sortir a repartir el correu davant la falta de seguretat que els ofereix l'empresa enmig de l'actual pandèmia. 

L'empresa, però, ha obert acta als empleats que no han volgut de sortir a fer el repartiment. "Ens estan obligant a sortir al carrer sense mesures de seguretat", han denunciat fonts del personal a NacióBerguedà

Aquest matí, quan els treballadors han entrat a l'oficina, s'han trobat amb què només els feien entrega d'uns guants. Així mateix, segons han advertit les fonts, els han comunicat que el sabó que podien fer servir era el que habitualment ja hi ha al lavabo dels respectius locals.

D'acord el protocol establert, els treballadors reclamen que l'empresa els faciliti "guants, mascareta i el gel correcte". "Ens diuen que la mascareta no cal i no ens faciliten res més", han lamentat.  

La CGT Berguedà s'ha mostrat molt crítica amb UGT i CCOO, a qui ha acusat de "negar-se a parar i mirar cap a una altra banda".
 
Des de primera hora del matí s'han donat situacions de tensió en la majoria de centres de Correus perquè no s'està dotant als treballadors ni oficines dels equips de protecció davant el coronavirus, com guants o gels desinfectants. Els treballadors reclamen la reducció dels serveis i personal al centre, dotar-los de mesures de prevenció i "paralitzar" tota l'activitat en cas que no es compleixin les mesures de seguretat recollides a la Llei de Prevenció de Riscos Laborals.

Actualment, per la situació d'alarma, la plantilla treballa en dies alterns. Mitja plantilla treballa un dia i l'altra mitja, el següent. "No ens sentim segurs ni per nosaltres ni pels usuaris", han afirmat. A Solsona, aquest matí, una metgessa que anava a recollir un paquet ha alertat als empleats que havien de portar mascareta. Com que no en tenien, n'ha deixat perquè poguessin treballar amb seguretat. "Potencialment, podem propagar el virus perquè anem casa per casa, necessitem mesures de protecció", s'han queixat.

 
Arxivat a