L’Ajuntament de Berga elimina la zona blava a tot el municipi a partir d'aquest dimecres

Des del consistori, es demana a la ciutadania que eviti aparcar de forma permanent a les zones comercials i a l'Hospital Sant Bernabé de Berga

17 de març del 2020
Actualitzat a les 19:52h
Aparcament amb zona blava davant de l'Hospital de Berga.
Aparcament amb zona blava davant de l'Hospital de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
L'Ajuntament de Berga estableix a partir d'aquest dimecres la gratuïtat de l'aparcament amb zona blava a tota la ciutat mentre duri la situació d'emergència sanitària i les restriccions de mobilitat de la població a causa del coronavirus (Covid-19). Ho han informat fonts de l'ens aquesta tarda en un comunicat. 

L'empresa pública BRG Serveis és l'encarregada de regular la zona blava. Durant els dos primers dies feiners en què s'ha aplicat la limitació de l'activitat de les persones d'acord amb l'estat d'alarma general, els controladors de les zones de restricció horària han desenvolupat la seva tasca en règim de serveis mínims. És a dir, els agents de mobilitat han comprovat quin ha estat el nivell d'ocupació de les diferents àrees d'aparcament de zona blava, però no han tramitat cap denúncia. 

Un cop feta una valoració inicial, el consistori ha decidit desactivar la zona blava a partir del dimecres, 18 de març, fet que, apunten, també afavorirà el confinament dels treballadors d'aquest servei. Fins avui era l'única capital de comarca de la Catalunya Central que encara no n'havia establert la gratuïtat. 
 
Respectar l'ús evitant estacionaments permanents
 
Des de l’Ajuntament de Berga, es demana a la ciutadania que eviti aparcar de forma permanent a les zones properes als establiments de primera necessitat dels diferents eixos comercials, així com a les immediacions de l'àrea d'urgències de l'Hospital Sant Bernabé amb l'objectiu de reservar aquestes places per fer aparcaments de curta durada.

En cas que no es respectin aquestes recomanacions, es procedirà al restabliment de la zona blava.

Arxivat a