Coronavirus

El transport públic del Berguedà es redueix a causa del coronavirus

Les línies regulars d’autocar i el servei de Transport a la Demanda del Berguedà es redueixen al mínim

per Axel Lapuerta , 17 de març de 2020 a les 18:02 |
Autobús de Berga. | Flickr
El transport públic del Berguedà redueix el seu servei al mínim. Ho fa per adaptar-se a les mesures excepcionals arran de la pandèmia de Covid-19. Així ho informa el Consell Comarcal del Berguedà, que assegura que l’objectiu de la mesura és reduir el risc de contagi per coronavirus.

El Transport a la Demanda es restringeix a una única persona per viatge (o bé un màxim de 2 persones si formen part de la mateixa unitat familiar, en el cas de nens o persones dependents). Aquesta mesura pretén reduir, al màxim, la distància de seguretat entre taxista i passatger. En aquesta línia, des del Consell Comarcal del Berguedà subratllen que “només s’utilitzi el servei en casos de primera necessitat i per urgències”.


Les mateixes fonts precisen que "s’habilitarà més d’un taxi simultàniament en el moment en què diverses persones de diferent unitat familiar requereixin un mateix viatge a la mateixa hora".

Reduccions del transport públic de les línies regulars


El transport públic de les línies regulars, i d’acord amb les noves mesures aprovades ahir pel govern en relació amb el funcionament dels serveis de transport públic derivades a l’emergència del coronavirus, han de reduir el nombre d’expedicions a les noves condicions de demanda.

D’aquesta manera, a partir d’avui tindran reduccions d’expedicions entre un 33% i un 67% les línies de Berga-Manresa, Berga-Barcelona i Llívia-Barcelona.

El Consell Comarcal també informa que queden suspeses fins a nou avís les línies de Berga-UAB, Berga-Vic i Berga-Solsona.

 
Expedicions anul·lades amb afectació entre Berga - Manresa i Berga - Barcelona
 

Horaris d'expedicions anul·lades. Foto: CC Berguedà

 

Horaris d'expedicions anul·lades. Foto: CC Berguedà

 

Participació