La Policia Local de Berga fa tancar establiments que no estaven autoritzats a obrir

Fonts municipals han indicat que els últims dies s'ha donat l'alerta a "entre quatre i cinc locals" d'acord amb les restriccions vigents pel coronavirus

16 de març del 2020
Actualitzat el 17 de març a la 13:03h
Policia Local de Berga (arxiu).
Policia Local de Berga (arxiu). | Aida Morales
Durant aquest cap de setmana, la Policia Local de Berga ha realitzat diverses actuacions per tenir cura del compliment de les mesures establertes per l'estat d'alarma, així com per la prohibició d'obertura de bars i restaurants ja decretada per la Generalitat el passat dissabte. 
 
Segons fonts de l’Ajuntament de Berga, el cos de seguretat municipal ha detectat, "entre quatre i cinc" establiments que no estaven autoritzats a exercir activitat. Són actuacions que s'han fet abans d'aquest dilluns, del qual en el moment de la consulta encara no s'havien recollit les incidències. El tancament d'aquests locals s'ha requerit "d'acord amb les normatives i restriccions vigents", han apuntat les fonts municipals. 

Per evitar la propagació del coronavirus, només poden obrir els serveis essencials com la seguretat i les emergències, la salut, els serveis penitenciaris, els serveis socials i residencials, els serveis funeraris, l'electricitat, l'aigua potable, les aigües residuals, el serveis de depuració d'aigües, combustibles, gas, telecomunicacions, els residus urbans i industrials, els residus sanitaris, els subministraments sanitaris i de farmàcia, la distribució alimentària humana i per a granges i centres d'animals, animals vius (transport i veterinaris) i escorxadors.

La Policia Local de Berga també ha donat avís a algunes persones que estaven transitant per la ciutat fora de les exempcions contemplades per l'estat d'alarma. Cal tenir en compte que només es pot sortir de casa per comprar aliments, productes farmacèutics, per anar a entitats bancàries i assegurances, per desplaçar-se al lloc de treball i tornar a la residència habitual, per atendre i tenir cura de menors d'edat, gent gran, i altres persones  vulnerables. Qualsevol d'aquestes activitats s'ha de fer individualment, excepte l'acompanyament a persones amb discapacitat o una altra causa justificada. 

Arxivat a