El Grup Horitzó paralitza fins a nou avís la recollida de roba usada als seus contenidors del Berguedà

Els responsables de l'entitat han demanat aquest dilluns que tothom guardi la roba a casa fins que les condicions sanitàries permetin de nou les donacions

16 de març del 2020
Actualitzat a les 20:34h
Botiga de Grup Horitzó a la plaça Europa de Berga (arxiu).
Botiga de Grup Horitzó a la plaça Europa de Berga (arxiu). | Aida Morales
Grup Horitzó ha paralitzat fins a nou avís la recollida de roba, que fa a través dels contenidors taronges que té a diversos punts de la comarca, al nord del Bages i a Alp. Els responsables de l'entitat han demanat aquest dilluns que tothom guardi la roba a casa fins que les condicions sanitàries permetin de nou les donacions, un cop que es pugui superar la crisi del coronavirus (covid-19). "Ens trobem en un moment que cal cuidar-nos, demanem responsabilitat col·lectiva i respecte per a totes les persones", ha incidit la directora de Grup Horitzó, Eva Sànchez, en una conversa amb NacióBerguedà

Per qualsevol incidència referent als contenidors s'ha habilitat el telèfon de contacte 660 191 076.

De contenidors taronges per a la recollida solidària de roba n'hi ha als diferents municipis del Berguedà, i també a Navàs, Balsareny i Sallent. A la comarca, en disposa de 49. "En diversos punts, ens han avisat que hi ha molts contenidors plens, el que farem ara serà buidar-los i posar-hi un avís conforme no es continuarà recollint roba fins que no passi l'alerta pel coronavirus", ha explicat Sànchez. 
 
Grup Horitzó, que treballa amb persones amb factors de risc, ja va parar tota l'activitat de les seves dues botigues divendres, abans que fos obligatori. "No ens podíem arriscar", ha puntualitzat Eva Sànchez. L'entitat va recollir més de 300.000 quilos de roba l'any 2019.

El seu objectiu és la promoció i la integració laboral de les persones amb problemes socials o discapacitats físiques, psíquiques, sensorials i malalties mentals, així com de les persones amb risc d'exclusió social.

Arxivat a