S’estrena el videoclip dels Mercado Negro contra l’odi a les persones amb síndrome de Down

Es tracta d’una col•laboració entre Mercado Negro i la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD)

16 de març del 2020
Actualitzat el 18 de març a les 12:00h
'Maravillosamente especial', el nou videoclip de Mercado Negro.
'Maravillosamente especial', el nou videoclip de Mercado Negro. | Mercado Negro

Maravillosamente especial és el títol del videoclip que estrena aquesta nit Mercado Negro, una banda de pop-rock berguedana formada a principi dels 80, que vol difondre un missatge d’inclusió vers les persones amb la síndrome de Down. Mercado Negro ha posat la música, al mateix temps que ha cedit els drets d’autor a la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD), entitat que s'ha encarregat del videoclip.

La cançó té com a objectiu fer bandera de la inclusió, així com transmetre valors com el respecte, la diversitat i la inclusió. “Es tracta d’una cançó reivindicativa que ens fa molta il·lusió estrenar, ja que es tracta d’un tema compost amb unes ganes especials”, explica a NacióBerguedà Manel Fernández, cantant i baixista de Mercado Negro. El membre del grup assenyala que “no es tracta d’un tema qualsevol”.  

Fernández precisa que van començar a treballar amb el projecte des de finals de l’estiu passat fins ara. 

El membre del grup de pop-rock explica que aquesta col·laboració neix d’un “episodi lamentable” protagonitzat per l’escriptor Arcadi Espada. Al programa Chester in Love de Risto Mejide, Espada “va criminalitzar les persones que tenen síndrome de Down”, expressa Fernández. Fruit d’aquesta indignació, Mercado Negro va escriure’n aquesta cançó. “Volíem protestar una mica en relació amb aquestes declaracions”, afegeix Mercado Negro.