Bagà retorna al passat amb la ruta dels obradors

Un recorregut històric a través dels carrers més emblemàtics de la Vila permetrà fer-se una idea de com era en l'època medieval

Redacció
02 d'abril del 2015
Actualitzat a les 11:34h

Ofici artesà Foto: Ajuntament de Bagà


Terrissaires, ebenistes, ceramistes, forjadors, fusters, orfebres i molts altres obradors tradicionals ompliran els carrers de la Vila de Bagà aquest dissabte en la 3a Fira de Primavera, que enguany repeteix la Ruta dels Obradors. En aquesta, diversos locals buits del centre històric del municipi tornaran a obrir les seves portes per mostrar, als visitants, quins oficis hi havia hagut i com s'hi treballava. 

Un clar retorn al passat en un context únic, que permetrà, al turisme, fer-se una idea de com era una vila medieval, així com poder veure en directe i aprendre algunes de les tècniques dels antics obradors. El punt inicial de la ruta serà a la plaça Catalunya i, a partir d'aquí, es recorreran els carrers de la verdura, Sobirà, Palau, de la fruita i la plaça Galceran de Pinós. A més, durant tot el dia hi haurà un recapta d'aliments a la plaça Catalunya, un concurs de pintura ràpida pels carrers del centre històric i, a les 15.00 hores, el 15è campionat de truc al Local de la Penya Blaugrana. La festa acabarà diumenge 5 d'abril, amb la tradicional cantada de caramelles pels carrers del municipi.