Crida perquè la gent compri els iogurts solidaris de Delícies del Berguedà

L'empresa, fundada per Josep Maria Sala, ha vist cancel·lades dues comandes molt importants per l'alerta del coronavirus: una de 220 pots de dos quilos de iogurt i 3.500 iogurts a escoles que estan tancades

16 de març del 2020
Actualitzat a les 19:53h
Iogurts de Delícies del Berguedà (arxiu).
Iogurts de Delícies del Berguedà (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
La Fundació Privada Grup Horitzó del Berguedà ha fet una crida perquè la gent compri els iogurts solidaris de Delícies del Berguedà. L'empresa, fundada per Josep Maria Sala l'any 2012, ha vist cancel·lades dues comandes molt importants per l'alerta del coronavirus: una de 220 pots de dos quilos de iogurt i 3.500 iogurts a escoles que estan tancades. 

Delícies del Berguedà produeix entre 16.000 i 18.000 iogurts a la setmana, dels quals només entre un 10% i un 15% es consumeixen al Berguedà. La resta els compren grans hotels i restaurant de Barcelona i rodalia. Això fa que, malgrat que ara mateix la producció estigui aturada, hagi quedat un gran sobrant. El tancament del sector de la restauració, hostaleria, i centres educatius ha fet que aquesta empresa, disposi ara de 20.000 iogurts en estoc que intentarà vendre abans que es caduqui, segons ha explicat la director de Grup Horitzó, Eva Sànchez.

Els iogurts els propers dies es vendran en les botigues habituals de distribució, amb qui s'ha contactat perquè es quedin l'estoc. També s'ha parlat amb dues residències, una de Berga i una de Puig-reig, que n'adquiriran. 

La Fundació Privada Horitzó va convertir-se al gener en el màxim accionista de Portal Berguedà S.L. que produeix els iogurts per donar formació laboral i feina a joves afectats per patologia dual. A l'empresa hi treballen habitualment sis persones que ara s'han quedat sense poder produir.