L’Ajuntament de Guardiola ofereix ajuda a les persones grans davant la situació d'excepcionalitat

El batlle del municipi i els regidors es posen diàriament en contacte amb les persones més necessitades del poble per saber com es troben

16 de març del 2020
Actualitzat a les 18:44h
Josep Lara, alcalde de Guardiola de Berguedà (arxiu).
Josep Lara, alcalde de Guardiola de Berguedà (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
L’Ajuntament de Guardiola de Berguedà ha posat en marxa, davant la situació actual que s’està vivint arran de la pandèmia de coronavirus, una iniciativa per ajudar a les persones grans, vulnerables o que viuen soles del municipi. Tal com ha informat el consistori guardiolenc a NacióBerguedà, el batlle i els regidors es posen en contacte diàriament amb aquests col·lectius, des del passat divendres 13 de març, per conèixer com es troben i també per saber si necessiten qualsevol mena d’ajuda.

“Truquem una per una a totes les persones del poble que poden necessitar ajuda, com ara gent gran, persones que viuen soles o que tenen dificultats de mobilitat. Volem saber com han passat el dia, si necessiten alguna cosa, si estan bé”, assegura l’alcalde de Guardiola de Berguedà, Josep Lara.

En aquesta línia, Lara afegeix que l’equip de govern cada dia es reparteix la ronda de trucades telefòniques que realitzen a partir d’una llista on apareixen els noms i els telèfons de les persones “que més poden necessitar un cop de mà”. El consistori explica que durant les trucades també demanen als veïns si els fa falta adquirir qualsevol producte de necessitat.

En aquest context, des de l’Ajuntament de Guardiola asseguren que el veïnat està responent positivament a la iniciativa. “La gent està agraint molt aquesta tasca, perquè, tot i que la majoria de persones tenen algun veí o familiar amb qui poder contactar, que els truquin diàriament de l’Ajuntament, en tot moment els fa estar més tranquils”, exposa el batlle.

Finalment, l’alcalde Josep Lara subratlla que vol que els veïns i veïnes “estiguin recolzats en el dia a dia per l’Ajuntament de Guardiola”. Lara assegura que seguiran portant a terme la iniciativa diàriament “fins que la situació torni a la normalitat”.

Telèfons de contacte

Des del consistori recorden que posen a la disposició dels ciutadans més necessitats els següents números de telèfon: 618 758 493 i 689 90 23 04.