Berga, carrers a mig gas en el primer dia laboral de l'estat d'alarma

La ciutat presentava aquest matí un aspecte de semi-normalitat estranya amb els bars i cafeteries tancats i barrats i diverses persones esperant el seu torn a l'exterior d'establiments d'alimentació

16 de març del 2020
Actualitzat a les 16:12h
Una vianant amb un carro de la compra a Berga.
Una vianant amb un carro de la compra a Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
Berga s'ha llevat avui a mig gas en el primer diari laborable de l'estat d'alarma decretat pel govern de l'Estat. Els carrers i places de la ciutat presentaven aquest matí un aspecte de semi-normalitat estranya amb els bars i cafeteries tancats i barrats i diverses persones esperant el seu torn a l'exterior d'establiments d'alimentació, majoritàriament forns de pa, carnisseries i supermercats.

La consigna dels botiguers és clara: Cal esperar-se a fora si hi ha més de dues persones a l'interior del local, abans d'entrar és millor utilitzar gel desinfectant, cal mantenir la distància i prioritzar el pagament amb targeta de crèdit. 

A quarts de 10 del matí ja hi havia gent esperant el seu torn a entitats bancàries com el Banc Sabadell, diverses persones a punt d'agafar el bus al baixador del passeig de la Pau i, uns metres més enllà, a prop del parc infantil, fins i tot, una parella passejant amb un cotxet. Però cap al migdia, hi havia més cotxes circulant que persones al carrer. 

La directriu de quedar-se a casa per evitar la propagació del coronavirus s'ha notat així a mitges al centre de la ciutat. Persones passejant el gos o que han sortit a comprar al diari o el pa han estat una imatge força habitual, però també s'ha notat l'absència de ciutadans a les terrasses o entrant i sortint de botigues de roba i altres productes. 

Molta gent ha hagut de sortir per força, ja que avui treballaven, a les botigues que han pogut obrir, a la sanitat i al sector industrial. Al Polígon de la Valldan es respirava calma però moltes de les naus funcionaven, i hi havia molts cotxes aparcats. 
 
Altres establiments no han aixecat les persones ni ho podran fer almenys en els pròxims 15 dies. Per exemple, la llibreria Huch, que manté el repartiment a domicili. Les botigues de roba, perfumeries, mobles i els basars xinesos eren tancades aquest matí, però les d'informàtica i algunes d'electrodomèstiques com Confort es mantenien obertes. Bars i restaurants van abaixar dissabte les persianes.  

Si el passeig de la Pau presentava molta més vida des de primera hora, la imatge del centre del passeig de la Indústria i sobretot de la plaça de Sant Pere i el Carrer Major era molt més insòlita, sense pràcticament vianants. Al migdia, la Policia Local ha precintat tots els parcs infantils de la ciutat.

La zona blava es manté activa

La zona blava segueix activa a la ciutat "per garantir que la gent troba aparcament el més a prop possible de les botigues, bancs i llocs de treball", segons han confirmat des de l'Ajuntament de Berga a NacióBerguedà. S'ha reduït l'exposició dels controladors de la zona blava. Entre avui i demà el consistori estudiarà "la necessitat real" de controlar la zona blava i es valorarà la possibilitat de treure-la. 
 

Compradores davant d'una carnisseria del passeig de la Indústria. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Passeig de la Indústria aquest matí. Foto: Pilar Màrquez Ambròs
 

Persones esperant l'autobús al baixador del passeig de la Pau. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Persones esperant per entrar al Bon Àrea. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

L'Ajuntament de Berga sense atenció presencial de l'OAC, a la plaça de Sant Pere. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Trànsit de cotxes al polígon de la Valldan. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Parc infantil segellat per la Policia Local a la Rasa dels Molins. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Arxivat a