La patronal berguedana es compromet a donar suport a les empreses «per mitigar les conseqüències» del covid-19

L'ACEB s'adhereix als acords anunciats entre les organitzacions empresarials i els sindicats, a l’espera de conèixer la bateria de mesures legals pendents d’anunciar-se

16 de març del 2020
Josep Maria Serarols, president de l'ACEB (arxiu).
Josep Maria Serarols, president de l'ACEB (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
L’Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (ACEB) ha assegurat en un comunicat que pren "el ferm compromís" de "contribuir amb tot el que sigui possible per mitigar les conseqüències" que hauran d’afrontar les empreses berguedanes "en els pròxims dies i setmanes" per la situació d'alarma del coronavirus (covid-19). "Sense voler rebaixar la gravetat del moment que ens toca viure, estem convençuts que un cop la crisi estigui controlada o continguda, podrem seguir endavant amb més força, esperança i potser enfortits com a societat", han explicat. 

L'ACEB s'adhereix als acords anunciats entre les organitzacions empresarials i els sindicats, a l’espera de conèixer la bateria de mesures legals pendents d’anunciar-se. En el moment que les mesures siguin oficials, "les farem arribar a tots els nostres associats acompanyats de les recomanacions i adaptacions a la nostra realitat local", destaquen. La patronal es manté, a més, en contacte permanent amb la Cambra de Comerç de Barcelona a Berga, el Gremi d'Hostaleria Comarcal i la UBIC. "Ens oferim a qualsevol altre ens econòmic, laboral o social per coordinar-nos i treballar conjuntament en aquest moment transcendental", fan avinent al text. 

Atenció telefònica i telemàtica i oficines tancades

L'ACEB mantindrà oberta l'atenció pública a través dels mitjans telefònics i telemàtics per a tots els assumptes relacionats amb aquesta crisi sanitària. L’atenció presencial a les seves oficines queda suspesa fins a nova comunicació. Qualsevol dubte, consulta o suggeriment s'atendrà al telèfon habitual, 93 822 14 04, i al correu electrònic aceb@aceb.cat.

La informació i instruccions de tipus general es comunicaran per correu electrònic, en les publicacions a les xarxes i en comunicats als mitjans de comunicació. L'activitat formativa regular de l'entitat queda suspesa fins a nova comunicació. Totes les altres activitats previstes, reunions, presentacions o qualsevol altra, també queden suspeses. 

"Demanem a tothom un exercici màxim de responsabilitat i compromís amb tota la societat, a la vegada que ens oferim a totes les administracions públiques per col·laborar amb tot el que se’ns requereixi en benefici del bé comú", asseguren al comunicat.

L'ACEB recomana seguir les ordres i les instruccions donades per part de totes les autoritats governatives i, a més a més, requereix a tothom que se segueixin de forma estricta les instruccions, siguin les ordres derivades de la declaració de l'estat de l'alarma publicat al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), així com les recomanacions de la Generalitat de Catalunya o els respectius ajuntaments.