La iniciativa «Música per la llibertat» es difon a través de les xarxes socials a Berga

Els músics participants gravaran "El Cant dels Ocells" a casa seva i cada dia penjaran la peça als canals habituals

16 de març del 2020
El músic Pep Vancells va ser el primer que va fer sonar les notes de la peça 'El Cant dels Ocells' en la iniciativa per la llibertat a Berga (arxiu)..
El músic Pep Vancells va ser el primer que va fer sonar les notes de la peça 'El Cant dels Ocells' en la iniciativa per la llibertat a Berga (arxiu).. | Pilar Màrquez Ambròs
La iniciativa Música per la Llibertat de Berga, per reclamar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats, es difon des de dissabte a través de les xarxes socials a causa de la fase de propagació del coronavirus. Malgrat que dijous i divendres, l'ANC i Òmnium del Berguedà van optar per mantenir l'acte, més tard van informar que els músics participants gravaran una peça a casa seva i la penjaran a les xarxes i és així com han procedit des de llavors. 

El músic berguedà Pep Vancells va començar a donar vida a la iniciativa fa dos anys i dos mesos, després que el 9 de gener de 2018 el convidessin a participar a la cita de la Música per la Llibertat de Manresa. Des de llavors, a Berga, hi ha hagut dies amb vent, amb pluja i amb vent, però no s'ha deixat de celebrar mai aquesta activitat que consistia en interpretar El Cant dels Ocells cada dia a les 7 de la tarda.

El grup, format inicialment per una quinzena de músics, ha crescut al llarg dels seus dos anys de vida amb més persones, formacions i instruments. 



 
Arxivat a