Grups de joves s'organitzen al Berguedà per ajudar a persones vulnerables davant el coronavirus

Casal Panxo, La Pólvora, Escoltes Berga, Voluntaris de Protecció Civil, i diversos joves del Berguedà, s'han sumat a una nova iniciativa de servei comunitari

14 de març del 2020
Actualitzat a les 19:47h
El Passeig de la Indústria de Berga.
El Passeig de la Indústria de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs

El Passeig de la Indústria de Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Grups de joves del Berguedà s'estan organitzant per donar suport a les persones grans i vulnerables per fer front a la situació d'alerta generada pel coronavirus. En les últimes hores, han sorgit diferents iniciatives on aquests joves s'ofereixen per fer la compra i resoldre encàrrecs i diferents taques per aquelles persones que s'estan quedant a casa per evitar contagis. 

És el cas del Casal Panxo, La Pólvora, Escoltes Berga, Voluntaris de Protecció Civil, i diversos joves del Berguedà, que s'han sumat a una nova iniciativa de servei comunitari per "fer tot allò que el confinament et dificultat i les autoritats autoritzen", han anunciat en un comunicat. S'ofereixen a fer la compra, anar a la farmàcia o passejar el gos, entre altres. Es pot contactar amb ells als telèfons 637403560 (Mao) i 649655302 (Yaiza).
 
També el Jovent d'Esquerra Republicana s'ofereix a donar un cop de mà als col·lectius més vulnerables. Tal com van anunciar aquest divendres, han posat en marxa "una xarxa de voluntariat" amb la finalitat d'ajudar a la gent gran amb la compra i altres encàrrecs per tal que no hagin de sortir de casa. Per adreçar-se als voluntaris, es pot trucar al 692 802 115. 

Alcalde i regidors de Guardiola, a disposició de la gent gran i més vulnerable
 
L'Ajuntament de Guardiola de Berguedà ha posat en marxa també un servei per atendre la gent gran del municipi o aquelles persones que viuen soles "per realitzar les gestions del dia a dia". En aquest cas, es pot trucar als telèfons 618 758 493 i 689 90 23 04.

Cal recordar que la UBIC - Berga Comercial treballa per coordinar-se en els propers dies per portar compres a domicili a la població amb més factors de risc davant del virus, tal com va informar NacióBerguedà aquest divendres.
 
Arxivat a