Espuña inaugurarà la fàbrica de la Pobla de Lillet el 13 d'abril

L'acte comptarà amb la presència del president de la Generalitat, Artur Mas

Aida Morales
02 d'abril del 2015
Actualitzat a la 13:04h
Fàbrica d'Espuña a la Pobla de Lillet
Fàbrica d'Espuña a la Pobla de Lillet | Aida Morales

Fàbrica d'Espuña a la Pobla de Lillet Foto: Aida Morales


La nova fàbrica d'Espuña, empresa especialitzada en precuinats i productes càrnics, que se situarà a la Pobla de Lillet ja té data d'obertura. Concretament, la fàbrica començarà a funcionar d'aquí a dues setmanes, després que el 13 d'abril s'inauguri, amb la presència del president de la Generalitat, Artur Mas. Segons ha pogut saber NacióBerguedà, durant els últims dies han estat traslladant i adequant maquinària i mobiliari i, de cara al 7 d'abril, es té previst començar a engegar motors. No obstant això, no serà fins la setmana del 13 quan l'empresa començarà a produir amb normalitat.

En total, Espuña donarà feina a una vintena de persones, la majoria de la Pobla de Lillet, tot i que l'encarregat i el mecànic venen de fora. Un fet que omple de satisfacció l'alcalde del municipi, Vicenç Linares, que ha assegurat que l'arribada d'Espuña ha estat una gran notícia: “Jo crec que és el millor que ens podia haver passat en anys”. Segons ha precisat, quan l'antiga empresa es va declarar en suspensió de pagaments, “va ser un cop molt dur pel municipi”, ja que diverses famílies “van patir molt”. No obstant això, quan va sorgir l'oportunitat de fer venir Espuña, l'Ajuntament s'hi va bolcar amb totes les seves forces, ha explicat, una aposta que el passat estiu es va materialitzar, quan Espuña va signar la deslocalització i es va fer públic en un acte amb el conseller d'Empresa, Felip Puig

 
A la inauguració del proper 13 d'abril, però, serà el president Mas qui, convidat per Espuña, es desplaçarà fins al municipi de l'Alt Berguedà. Juntament amb ell, directius de l'empresa, autoritats, proveïdors i convidats del gremi realitzaran una visita per les instal·lacions de l'empresa i descobriran una placa. 

Arreglar el camí

Un dels requisits perquè Espuña triés la nau de la Pobla de Lillet va ser que la Generalitat i la Diputació de Barcelona adeqüessin el camí. Un projecte, però, que s'ha anat endarrerint i que les dues institucions tenen pendent, per un valor de 300.000 euros. Pel que fa al tram de la Diputació, el més proper a la fàbrica, consta d'uns 90.000 euros, amb els quals es vol acabar d'arreglar el camí. Pel que fa als 290.000 de la Generalitat, ha explicat l'alcalde, el Govern ha promès una primera etapa d'adequació més superficial, que començaria imminentment, i una segona etapa definitiva, que es realitzaria el més aviat possible. 

Pel que fa a la determinació de camí ramader, Linares ha remarcat que, de moment, s'està arribant a un “acord” amb els pagesos. En aquest sentit, ha recordat que molts trams del camí són de més de 10 metres, un fet que permetria que, al costat de la carretera, hi pogués haver una via de servei o un camí verd pels ramaders: “Tots podem conviure, i no hi ha d'haver cap problema”. 
 

Camí que porta fins a Espuña Foto: Aida Morales