Només parades d'alimentació i més espaiades: així ha estat el mercat setmanal de Berga

Les parades de fruita i verdura s'han situat més separades, ocupant també l'espai que normalment correspon a la venda de roba i calçat

14 de març del 2020
Actualitzat a les 19:52h
Mercat setmanal de Berga aquest dissabte.
Mercat setmanal de Berga aquest dissabte. | Pilar Màrquez Ambròs
Berga ha celebrat aquest dissabte el mercat setmanal dels dissabtes al Vall però només amb parades de fruites i verdures. Ha estat després que l'Ajuntament de Berga anunciés aquest divendres l'aixecament del veto als mercats de l'aire lliure, seguint la resolució del Departament de Salut en què es demana que es garanteixi la venda de productes frescos a l'aire lliure mentre no hi hagi una indicació expressa que digui el contrari.

Segons ha pogut comprovar NacióBerguedà, les parades s'han situat més separades, ocupant també l'espai que normalment correspon a la venda de roba i calçat. Els paradistes han explicat que la jornada es vivia amb "normalitat", però vetllant, en tot moment, perquè les mesures de seguretat i distanciament social es complissin. Entre parades s'ha imposat una separació d'uns quatre metres. 

A primera hora del matí, el mercat setmanal vivia una jornada de calma però al punt del migdia hi ha hagut moltes més vendes del que és habitual. En molts casos, els venedors han optat per atendre els clients un a un i fent que aquests guardessin distància mentre si havien d'esperar-se. 

A diferència d'altres punts del país on aquest dissabte hi ha hagut mercat, com a Lleida o la Garriga, no s'han vist paradistes amb mascaretes. Això sí, alguns han ofert gel desinfectant als clients perquè es poguessin rentar les mans. Pel que fa els compradors, una petita part sí que han optat per anar al mercat amb mascaretes o tapant-se mitja cara amb mocadors i altres peces de roba.
 

Parades de fruita i verdura al mercat setmanal de Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Fruita i verdura en una de les parades del mercat setmanal. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 
Arxivat a