El Bisbat de Solsona suspèn les misses pel coronavirus

El bisbe de Solsona ha signat el decret de supressió de totes les celebracions litúrgiques

Ramon Estany
14 de març del 2020
Actualitzat a les 16:01h
Portalada d'entrada a la Catedral de Solsona.
Portalada d'entrada a la Catedral de Solsona.
El Bisbe de Solsona, Xavier Novell, ha signat aquest divendres el decret de supressió de totes les celebracions litúrgiques a causa del Coronavirus i la dispensa del precepte dominical a tots els fidels de la diòcesi  fins a nou avís.     
                                                       
Ho ha fet atesa la petició del president de la Generalitat de Catalunya de confinar tot el nostre país per aturar els creixents contagis del coronavirus i evitar el col·lapse del nostre sistema sanitari. 

També atenent la petició que ha fet a tots els rectors de suprimir totes les celebracions litúrgiques a la diòcesi.

Per aquest decret es suprimeixen totes les celebracions litúrgiques públiques a la parròquia de Solsona, a les seves parròquies agrupades i a tot el bisbat. En conseqüència, el bisbe invita a tots als fidels a seguir la santa missa per la televisió, la radio o internet.

A Solsona, la catedral, però, es mantindrà oberta en l’horari habitual per aquells que individualment vulguin "visitar el santíssim o pregar davant de la imatge de Santa Maria del Claustre per a demanar al bon Déu, per llur intercessió, que Solsona i comarca sigui protegida d’aquesta pesta moderna". En la mateixa situació és trobaran la resta d'esglésies i temples de la diòcesi.

Finalment recomana a les persones grans que realitzin aquesta pregària des de casa.