Coronavirus

El Bisbat de Solsona suspèn les misses pel coronavirus

El bisbe de Solsona ha signat el decret de supressió de totes les celebracions litúrgiques

per Ramon Estany, Solsona | 14 de març de 2020 a les 13:30 |
Portalada d'entrada a la Catedral de Solsona.
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Bisbe de Solsona, Xavier Novell, ha signat aquest divendres el decret de supressió de totes les celebracions litúrgiques a causa del Coronavirus i la dispensa del precepte dominical a tots els fidels de la diòcesi  fins a nou avís.     
                                                       

Ho ha fet atesa la petició del president de la Generalitat de Catalunya de confinar tot el nostre país per aturar els creixents contagis del coronavirus i evitar el col·lapse del nostre sistema sanitari. 

També atenent la petició que ha fet a tots els rectors de suprimir totes les celebracions litúrgiques a la diòcesi.


Per aquest decret es suprimeixen totes les celebracions litúrgiques públiques a la parròquia de Solsona, a les seves parròquies agrupades i a tot el bisbat. En conseqüència, el bisbe invita a tots als fidels a seguir la santa missa per la televisió, la radio o internet.

A Solsona, la catedral, però, es mantindrà oberta en l’horari habitual per aquells que individualment vulguin "visitar el santíssim o pregar davant de la imatge de Santa Maria del Claustre per a demanar al bon Déu, per llur intercessió, que Solsona i comarca sigui protegida d’aquesta pesta moderna". En la mateixa situació és trobaran la resta d'esglésies i temples de la diòcesi.

Finalment recomana a les persones grans que realitzin aquesta pregària des de casa. 

 

Participació