Ni aglomeracions, ni besar les imatges: les mesures de gran part de les parròquies del Berguedà

L’objectiu de les mesures, adoptades per la Unitat Pastoral Parroquial de Berga, és reduir els contagis de coronavirus

13 de març del 2020
Actualitzat a les 21:39h
Missa al Santuari de Queralt (arxiu).
Missa al Santuari de Queralt (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
Les mesures preventives per evitar l’expansió del coronavirus arriben també a la Unitat Pastoral Parroquial de Berga, formada per un total de 19 parròquies. Entre les mesures adoptades destaquen les següents: rentar-se les mans a l’hora del repartiment de la comunió (tant el mossèn com les persones que col·laboren en la distribució), no donar-se la pau amb la mà i seure al temple individualment.

Pel que fa a la distribució dels fidels dins les esglésies, expliquen que caldrà seure separadament (omplint fins a una tercera part del temple), tot deixant un espai considerable entre persona i persona. Des de la Unitat Pastoral Parroquial de Berga assenyalen que es podrà usar tot l’espai del temple, també passadissos i capelles laterals, per evitar l’acumulació de persones.

En aquest context, la Unitat Pastoral Parroquial de Berga exposa que a les misses amb més afluència, les sagramentaries dels dissabtes a les 19:30h i els diumenges a les 10:00h, s’aconsella la possibilitat d’assistir a alguna altra missa. A la vegada, apunten que caldrà evitar també l’aglomeració de persones en els funerals.

A la vegada, recomanen combregar a la mà, així com venerar les imatges sense tocar-les ni besar-les. També precisen que en casos de malaltia o circumstàncies adverses, la celebració del diumenge pot seguir-se des de casa, a través d’alguna retransmissió.

Suspensió d’activitats temporals

D’acord amb les recomanacions de la diòcesi de Solsona, informen que se suspèn temporalment la catequesi, el Cinema al Patronat i, també, alguns dels programes de Càritas. Finalment, asseguren que per casos particulars que siguin diferents, s’informarà degudament a les persones.

Parròquies de la Unitat Pastoral Parroquial de Berga

Les mesures afecten a un total de 19 parròquies: Malanyeu, Sant Corneli, Fígols, La Nou de Berguedà, Castell de l'Areny, Vilada, Sant Jordi, l'Espunyola, Cercs, Espinalbet, Berga, La Valldan, Avià, Capolat, El Cint, Montmajor, Llinars i Sisquer.