Berga permet finalment que es faci el mercat setmanal però només amb parades alimentàries

El consistori ha reconsiderat la decisió d'anul·lar-lo seguint les directrius del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya

13 de març del 2020
Actualitzat a les 19:16h
Mercat setmanal de Berga (arxiu).
Mercat setmanal de Berga (arxiu). | Aj. Berga
L'Ajuntament de Berga ha restablert finalment la realització del Mercat Setmanal del Vall dels dissabtes "per garantir la continuïtat dels mercats d'abastament de productes frescos a l'aire lliure, seguint les directrius del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya", segons ha explicat la regidora de Promoció Econòmica, Roser Rifà, a NacióBerguedà

El consistori ha reconsiderat la decisió d'anul·lar la celebració del mercat com a mesura preventiva pel coronavirus, però aplicarà algunes restriccions per tal de complir les mesures de distanciament social amb relació als esdeveniments multitudinaris. Així doncs, hi haurà mercat els dissabtes 14 i 21 de març, però només es permetrà la instal·lació de les parades alimentàries. El mercat setmanal de venda no sedentària compta amb un total de 71 parades, de les quals 18 són parades de venda de productes alimentaris.   

"Les directives que vam rebre, en un primer moment, ens van requerir suspendre tots els esdeveniments que fossin responsabilitat de l'ajuntament, ho vam fer amb tot, però és veritat que amb això del mercat, ens va quedar el dubte de si s'estava fent bé: perquè ens semblava important garantir que es pugui comprar productes frescos sense anar a llocs tancats, on el contagi és més fàcil", ha indicat Roser Rifà.

El departament d'Agricultura, ahir al vespre en un tuit, va recomanar mantenir l'abastament de productes frescos als mercats. Així mateix ho ha fet avinent el departament de Salut aquest matí en una recomanació que ha enviat a les administracions locals. 
 
Arxivat a