Jovent Republicà inicia una xarxa de voluntaris per fer la compra i altres encàrrecs a la gent gran

Tot i que al Berguedà encara no s'han confirmat casos, els joves republicans emprenen aquesta acció per evitar contagis entre la població amb més factor de risc

13 de març del 2020
Actualitzat a la 13:39h
Carrer Major de Berga (arxiu).
Carrer Major de Berga (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs

El coronavirus ha aturat bona part de l'activitat de la ciutadania però no la solidaritat. Jovent República del Berguedà, amb el suport d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a la ciutat de Berga, ha iniciat aquest matí una xarxa de voluntariat amb la finalitat d'ajudar a la gent gran amb la compra i altres encàrrecs per tal que no hagin de sortir de casa. 

Tot i que a la comarca encara no s'han confirmat casos, els joves republicans emprenen aquesta acció per evitar contagis entre la població amb més factor de risc. La iniciativa ha sorgit de les Joventuts del partit a Mataró, i altres ciutats i pobles ja s'han sumat a la iniciativa. 

Des del Jovent Republicà del Berguedà afirmen que "més val prevenir que curar" i posen a disposició del públic un telèfon perquè hi truqui la gent que necessiti d'aquest tipus d'ajuda. Per adreçar-se als voluntaris, es pot trucar al 692 802 115.

Malgrat que la idea surti del partit, el president d'Esquerra Berga, Marc Pons, ha recalcat que "tothom que vulgui sumar-se a la xarxa de solidaritat hi serà benvingut". "Aquesta crisi sanitària va més enllà de partits i entre tots hem d’ajudar aquelles persones que tenen mes risc", ha defensat. 

Aquest dijous, l'Ajuntament de Berga ha anunciat la suspensió d'activitats i el tancament de diversos espais municipals durant els pròxims 15 dies com la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet, el Centre Esportiu Municipal El Tossalet, els pavellons d'esports, les pistes de tenis, pàdel, frontó i vòlei, el camp de futbol, el Centre Obert, el Casal Cívic, el Convent de Sant Francesc, l'Oficina de Turisme, el Museu Comarcal de Berga, la  Casa de La Patum, la Col·lecció de Ciències naturals i la Col·lecció del Circ.

Pel que fa al servei de transport públic urbà, el Bus Berga, es manté actiu, però es demana realitzar els desplaçaments que siguin estrictament necessaris i imprescindibles.