La «Música per la llibertat» es manté a Berga malgrat el coronavirus

Els organitzadors han decidit no suspendre l'activitat, almenys de moment, perquè es fa en un espai obert, reuneix menys de 1.000 persones i no omple el 30% de l'aforament de la plaça de Sant Pere

13 de març del 2020
Actualitzat a les 11:46h
La Música per la Llibertat va commemorar el seu segon aniversari el passat mes de gener (arxiu).
La Música per la Llibertat va commemorar el seu segon aniversari el passat mes de gener (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs

El coronavirus ha aturat bona part de l'activitat de la ciutadania. Les escoles estaran tancades i també ho faran els equipaments municipals. No obstant això, el grup de la Música per la Llibertat que des de gener de 2018 es reuneix a la plaça de Sant Pere per reivindicar la llibertat dels presos polítics i exiliats, manté la seva cita diària, almenys ara per ara. 

El coordinador de l'ANC Berga, Lluís Escriche, ha explicat a NacióBerguedà que, "de moment" l'activitat es manté. "És un espai obert, som menys de 1.000 persones, no ocupem el 30% de l'aforament de la plaça i té una durada de menys de 15 minuts", ha valorat.

Amb tot plegat, però, també ha dit que "entenem que les coses canvien molt ràpidament, i el que és vàlid un dia, no serveix per l'endemà". 

El músic berguedà Pep Vancells va començar a donar vida a la iniciativa fa dos anys i dos mesos, després que el 9 de gener de 2018 el convidessin a participar a la cita de la Música per la Llibertat de Manresa. Des de llavors, a Berga, hi ha hagut dies amb vent, amb pluja i amb vent, però no s'ha deixat de celebrar mai aquesta activitat. 

Aquest dijous, l'Ajuntament de Berga ha anunciat la suspensió d'activitats i el tancament de diversos espais municipals durant els pròxims 15 dies com la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet, el Centre Esportiu Municipal El Tossalet, els pavellons d'esports, les pistes de tenis, pàdel, frontó i vòlei, el camp de futbol, el Centre Obert, el Casal Cívic, el Convent de Sant Francesc, l'Oficina de Turisme, el Museu Comarcal de Berga, la  Casa de La Patum, la Col·lecció de Ciències naturals i la Col·lecció del Circ.

Pel que fa al servei de transport públic urbà, el Bus Berga, es manté actiu, però es demana realitzar els desplaçaments que siguin estrictament necessaris i imprescindibles.