El Consell del Berguedà recomana realitzar presencialment només «els tràmits estrictament necessaris»

Els serveis de l'ens patiran alteracions i, de cara als propers dies, es treballa per fer possible el teletreball del personal en la mesura que això sigui possible

12 de març del 2020
Actualitzat a les 21:04h
Oficines del Consell Comarcal del Berguedà.
Oficines del Consell Comarcal del Berguedà. | CC Berguedà
El Consell Comarcal del Berguedà ha emès una nota on recomana realitzar presencialment només "els tràmits estrictament necessaris" a les oficines de l'ens, i anima a recórrer a la via telemàtica en tots els casos (presentació de sol·licituds, documentació i instàncies) en què això sigui possible, tal com passa amb la renovació de la gratuïtat del Túnel del Cadí a través de l'ús de l'IdCAT mòbil
 
D'acord amb les instruccions del govern de la Generalitat sobre mesures preventives de protecció i organitzatives amb motiu del coronavirus, i en consonància amb l'estat d'alerta del Pla d'Emergències PROCICAT, el Consell Comarcal del Berguedà ha informat aquest dijous que alguns dels seus serveis veuen alterat temporalment el seu funcionament habitual. 
 
Els serveis comarcals d'ensenyament han suspès el transport escolar i els menjadors escolars, ja que l'activitat lectiva a tot el país queda aturada a partir del divendres 13 de març. El Consorci per la Normalització Lingüística també queda aturat pel que fa a les classes i les preinscripcions.

Així mateix, el Servei Socioeducatiu Itinerant del Berguedà (SSIB) i el Servei de Dinamització de la Gent Gran anul·len la seva activitat. 

El president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, ha explicat a NacióBerguedà que actualment s'està treballant per fer possible el teletreball del personal en la mesura que això sigui possible; malgrat que, per la necessària confidencialitat de les dades de la ciutadania amb què treballa l'ens, aquesta és una qüestió complexa que s'ha d'acabar de definir en les properes hores. 

Evitar les reunions 
 
En relació als serveis de l'Àrea d’Atenció a les persones, a partir d’aquest dijous i fins a nova indicació, el consell comarcal ha pres diferents mesures per evitar reunions i cenyir-se a les visites programades i aquelles amb caràcter d'urgència. 

El Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) manté les visites establertes amb els horaris pactats, seguint les indicacions específiques per a les Treballadores Familiars.

Però pel que fa als Serveis Socials Bàsics (SSB), Servei d'Atenció a la Infància i a l’Adolescència (SEAIA), Servei de Suport a les Famílies (SSF), Servei d’Informació i Atenció a les dones (SIAD), Servei d’Assessorament Jurídic a persones estrangeres (CITE), Servei de Mediació ciutadana i Servei de Primera Acollida, Servei Integral d’Orientació, Acompanyament i Suport a la Inserció (SIOAS), Oficina Comarcal d'Informació al Consumidor, Servei d'Habitatge, i Oficina Jove del Berguedà s'anul·len les visites programades, no se'n programen de noves i només s'atenen aquelles que tenen caràcter d'urgència.

"Es prioritzaran les eines i solucions digitals allà on sigui possible", ha indicat Lara. 
Arxivat a