La Fiscalia demana 18 anys de presó per a un veí de Gironella que va abusar sexualment de sis menors

L'acusat era responsable de l'empresa Berga Bus S.L., on exercia de conductor, també era Bomber del parc de Berga, encara que estava suspès per motius que res van tenir a veure amb els abusos

11 de març del 2020
Actualitzat a les 19:04h
L'Audiència Provincial de Barcelona.
L'Audiència Provincial de Barcelona. | Europa Press
Un veí de Viladomiu Vell (Gironella), que respon al nom de Jordi N.M., s'enfronta a una petició de 18 anys de presó per abusar sexualment de menors d'edat i per haver assetjat a una administrativa de 18 anys que va contractar per a la seva empresa d'autobusos. Segons l'escrit de la Fiscalia, al qual ha tingut accés aquest dimecres NacióBerguedà, els fets haurien passat entre els anys 2012 i 2013. L'acusat, que tenia 47 anys, va ser detingut el gener del 2014 per presumptament haver abusat de sis menors, tant nens com nenes, d'entre 12 i 15 anys.

L'home era un dels màxims responsables de l'empresa Berga Bus S.L., situada a la Plana d'Avià, i exercia de conductor de manera puntual. Segons van recollir diferents mitjans en el moment de la detenció, l'empresa de la qual era responsable l'acusat feia trajectes escolars de Cal Rosal, la Plana i Gironella. L'acusat també era Bomber del parc de Berga però no n'exercia perquè havia estat sancionat, amb suspensió de sou i feina, per motius que res tenen a veure amb aquest cas.

El ministeri fiscal assegura en el seu escrit que el processat va aprofitar moments en què s'havia quedat a soles amb un o dos menors a l'interior del bus, i també al seu cotxe particular, per fer-los tocaments i masturbar-se. En una ocasió, va obligar a una menor a tocar-lo a ell "amb ànim de satisfer els seus desitjos sexuals". Segons recull la Fiscalia, també va arribar a masturbar-se davant de menors que es trobaven en un parc infantil al costat de la nau de l'empresa i al carrer.

Entre octubre i novembre de 2013, i mentre es masturbava en un domicili particular de la ciutat de Berga, va enviar un missatge de Whats App a un menor que es trobava al mateix pis que ell, tot demanant-li que anés a la seva habitació "per passar-ho bé". 

L'assetjament a una noia de 18 anys que feia tasques d'administrativa a l'empresa Berga Bus S.L. van passar entre agost i novembre de 2013. El ministeri fiscal, un cop analitzades les proves, considera que l'home es va masturbar davant de la jove a la nau de la Plana i en una ocasió va arribar a fer-li tocaments a la cuixa. També va masturbar-se davant d'ella quan la noia va haver d'anar al seu domicili a recollir un telèfon. Va ser després d'això que la jove va plegar de la feina. 

La Fiscalia demana 18 anys de presó i 19 anys de llibertat vigilada pels fets. Concretament, el fiscal considera que cal imposar al processat un any de presó per un delicte d'assetjament sexual; la pena de 8 anys de presó pel delicte d'agressió sexual a una menor de 13 anys; un total de 8 anys de presó més per a dos delictes d'abusos sexuals (quatre anys per cadascun d'aquests delictes); i un any de presó per un delicte continuat d'exhibicionisme. També es reclama que es prohibeixi a l'home comunicar-se i acostar-se a menys de 1.000 metres de les víctimes durant un període cinc anys superior a la pena de presó.

La vista pel judici se celebrarà a partir de dilluns 16 de març a la secció cinquena de l'Audiència de Barcelona.
Arxivat a