La desena Fira del Coneixement de Berga queda ajornada pel coronavirus

L'esdeveniment, que s'havia de celebrar els dies 20 i 21 d'abril, havia confirmat ja la participació de 710 persones de 17 centres educatius diferents

11 de març del 2020
Actualitzat a la 13:28h
Alumnes de diversos centres passen cada any per la Fira del Coneixement (arxiu).
Alumnes de diversos centres passen cada any per la Fira del Coneixement (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
Posposada la desena Fira del Coneixement de Berga com a mesura preventiva contra el coronavirus, després que el Govern català hagi demanat aturar les activitats fora de l'escola on hi participi més d'un centre educatiu. La directora de l'Exploratori dels Recursos de la Natura de Berga, Dolors Grau, ha explicat a NacióBerguedà que la fira, que s'havia de celebrar a Berga els propers dies 20 i 21 d'abril, comptava ja amb 710 persones inscrites de 17 centres diferents. 

"És veritat que falten molts dies, però no volíem haver de prendre la decisió a última hora, sobretot perquè coincideix amb el període de després de Setmana Santa i llavors seria difícil no anul·lar-la", ha explicat Grau.

La fira, que organitza l'Exploratori dels Recursos de la Natura a la ciutat de Berga, es fa amb l'objectiu de difondre projectes sobre ciència i la tecnologia de la Universitat Politècnica de Catalunya, entre altres centres de recerca. 
 
Ara per ara, ha avançat Dolors Grau, la Fira del Coneixement no té encara nova data al calendari. L'Exploratori de Recursos de la Natura vol esperar les instruccions que vagi donant el departament de Salut per determinar quan es farà. "No és una suspensió, el programa estava estava tancat, ja el teníem llest. Posposem la fira per més endavant amb la mateixa previsió d'activitats", segons ha puntualitzat Grau. "Tan bon punt tinguem informació sobre noves dates ho comunicarem", ha matisat. 
 

Estands per conèixer projectes científics a la Fira del Coneixement de l'any passat (arxiu). Foto: Pilar Màrquez Ambròs