L'activitat de les colles castelleres de Catalunya, en suspens pel coronavirus

La Direcció Científica i Mèdica de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya ha emès un comunicat en el qual recomanen l'anul·lació, suspensió o ajornament de l'activitat castellera amb canalla

Sergi Baixas / PIlar Màrquez Ambròs
11 de març del 2020
Actualitzat a les 12:22h
Una actuació castellera a Catalunya.
Una actuació castellera a Catalunya. | Arxiu

El coronavirus també afecta la quotidianitat de les colles castelleres d'arreu del país. La Direcció Científica i Mèdica de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) ha emès un comunicat en el qual recomanen l'anul·lació, suspensió o ajornament de l'activitat castellera amb canalla davant la recomanació per part del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya d'aturar totes les activitats extraescolars arran del Covid-19.

Tenint en compte la "naturalesa" de l'activitat castellera que "no s'entén sense canalla", des de l'entitat recomanen a totes les colles castelleres locals l'anul·lació, suspensió o ajornament de l'activitat castellera, en el sentit més ampli, prevista pels propers dies a l'espera de noves indicacions i directrius per part de Salut.
 
En aquest sentit, algunes colles castelleres com ara els Minyons de Terrassa o els Gausacs de Sant Cugat ja s'han fet ressò del comunicat i han anunciat l'aturament de tota activitat castellera fins que les autoritats sanitàries i la mateixa CCCC "ho creguin oportú".

Els Castellers de Sant Cugat, seguint les recomanacions de la @CastellsCat , aturem tota activitat castellera fins que les autoritats sanitàries i la mateixa @CastellsCat ho creguin oportú!#VerdCollserola#COVID19#SantCugathttps://t.co/hkemj55C4p
Des dels Castellers de Berga, el seu president Ignasi Ballús, ha explicat a NacióBerguedà que de moment estan treballant-hi perquè encara tenen uns dies de marge fins al proper assaig, que seria divendres. Si l'escenari general a Catalunya no canvia, se seguiran les recomanacions de la coordinadora. 

El que sí que ha quedat ja suspès és el Torneig de Futbol Casteller que s'havia de celebrar a Tarragona el cap de setmana del 14 i 15 de març i en què tenien previst participar-hi almenys una trentena de castellers berguedans. 
 

Castellers de Berga en una imatge d'arxiu (arxiu). Foto: Pilar Màrquez Ambròs