El Club Triatló Berga renuncia a organitzar la Travessia de la Baells després de 19 edicions

L'anul·lació del Festival de la Baells 2019 i el traspàs del principal patrocinador de la prova, Berguedà Nàutic, han precipitat la decisió

10 de març del 2020
Actualitzat a les 19:30h
Nadadors a la Baells.
Nadadors a la Baells. | ADBerguedà
El Club Triatló Berga ha fet públic aquest dilluns que deixa d'organitzar la Travessia de la Baells després de 19 edicions. L'entitat ha informat en un comunicat que "l'anul·lació del Festival de la Baells de l'any passat" i "el traspàs de negoci del principal patrocinador de la prova, Berguedà Nàutic", han estat decisius a l'hora de fer el pas i renunciar a una prova històrica. "Han estat 19 edicions magnífiques i ara ha arribat un moment on ja no ens veiem amb la força i les ganes necessàries com a club per poder continuar oferint una prova de qualitat", han explicat des del club.
 
L'entitat esportiva ha volgut posar l'accent en el fet que la primera edició de la Travessia de la Baells va començar amb dotze persones i ha acabat arribant als 200 participants. "Més enllà dels números, deixem d'organitzar la Travessia de la Baells molt contents, perquè hem aconseguit un dels seus primers objectius: donar a conèixer la Baells als autòctons i als forasters com a espai natural privilegiat per practicar la natació en aigües obertes", han expressat en el comunicat. 

Amb tot plegat, el Club Triatló Berga ha assegurat que el Berguedà no queda orfe amb la decisió de deixar d'organitzar la prova, perquè "actualment la Baells disposa d'una Via Brava abalisada tot l'any on s'hi pot nedar amb tota seguretat".

L'entitat ha agraït la col·laboració durant tots aquests anys a "treballadors de la presa, col·laboradors, voluntaris, membres de protecció civil, entre altres" i ha fet menció especial a "la Rosa de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà pel seu suport, implicació i professionalitat" i al "Vicenç i el Sergi de Berguedà Nàutic pel seu magnífic marcatge cada edició i per les seves piragües i barques que ens donaven seguretat a la prova, sempre amb senzillesa i bon humor". També han donat les gràcies "al Rafi de CSI Timing" que "des de la primera edició ha estat a peu d'aigua prenent el temps als participants".