El Berguedà treu a concurs públic els estudis per fer una planta de tractament de residus

L'equipament tindrà una capacitat de 20.000 tones i permetrà triar materials valoritzables, com metalls i plàstics, així com tractar la matèria orgànica que queda a la resta abans de traslladar-la a Font Ollera

10 de març del 2020
Actualitzat a les 17:55h
Centre de Tractament de Residus municipals d’Osona i el Ripollès.
Centre de Tractament de Residus municipals d’Osona i el Ripollès. | CC Berguedà
El Consell Comarcal del Berguedà ha tret a licitació la redacció dels estudis previs i necessaris per construir un centre de tractament de residus de la fracció de rebuig i l'orgànica. El pressupost de la licitació és de 85.828,02 euros (IVA inclòs) i la durada del contracte és de 6 mesos. El 25 de març finalitza el període per a la presentació d’ofertes.

El centre de tractament és un pas més de la implantació del sistema de recollida de residus porta a porta. Aquesta instal·lació ha de permetre una major eficiència econòmica i evitar haver de traslladar el tractament a comarques veïnes de la matèria orgànica. Un cop que es faci, el centre permetrà millorar ambientalment i disminuir el transport i les emissions. La instal·lació tractarà la fracció resta i orgànica amb un disseny flexible, "que permetrà adaptar les capacitats de tractament a les perspectives de creixement de la recollida selectiva", segons va avançar el conseller comarcal de Medi Ambient Vicenç Linares la passada tardor. 
 
Linares va informar, en el ple del Consell del 7 de novembre, que seria enguany que es disposaria ja del projecte per a la construcció d'una planta de tractament mecànic biològic de la fracció resta i de l'orgànica, gràcies a una ajuda de 100.000 euros de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC). 

Rull va anunciar el projecte l'any 2017

L'equipament, que va anunciar el conseller Josep Rull a la comarca l'agost de 2017, tindrà una capacitat de 20.000 tones i permetrà triar materials valoritzables, com metalls i plàstics, així com tractar la matèria orgànica present a la fracció resta abans de traslladar-la al dipòsit controlat de Font Ollera. La planta pot contribuir a allargar la vida útil de la instal·lació i alhora donar compliment a les normatives europees destinades a evitar que cap residu entri als dipòsits controlats sense un tractament previ. El cost pot enfilar-se a prop dels 4 o 5 milions d'euros. 
 
Arxivat a