La Fira Espardenya't arriba a la Pobla de Lillet

Una acurada selecció de productors artesans s'exposaran aquest 3 i 4 d'abril al municipi

Redacció
02 d'abril del 2015
Actualitzat a les 16:52h
Cartell de la Fira Espardenya't a la Pobla de Lillet
Cartell de la Fira Espardenya't a la Pobla de Lillet | 7Vetes

La Fira del Producte Català Espardenya't fa parada aquesta Setmana Santa a la Pobla de Lillet, amb una acurada mostra de productes de proximitat i de qualitat. En aquesta, i segons ha informat Esdeveniments 7Vetes, organitzador de la fira, es vol donar a conèixer “el potencial” que hi ha d'elaboració artesana i KM0, tant a Catalunya com al Berguedà, així com divulgar la consigna de la fira: 'Un país, un sabor, una cultura'. 

En aquest sentit, diferents productors de formatges, llonganisses, olives, fruits secs, melmelades, patés, productes làctics o de vins i caves s'aniran descobrint al llarg d'un recorregut que resseguirà el barri vell del municipi. Algunes de les parades se situaran al carrer Verger, al costat d'on antigament passava el riu; d'altres, s'ubicaran a la plaça de l'Església o al carrer que enllaça amb la plaça del Fort. Conjuntament amb aquests productors alimentaris, també s'hi podran trobar parades d'artesania en cosmètica natural, joguines de fusta, espelmes o bijuteria, entre d'altres. 

Després de l'èxit assolit a Berga amb la primera Fira Internacional del Formatge, 7Vetes exportarà a la Pobla de Lillet l'activitat infantil 'Un Jorn al Mas', un espai que recrea alguns aspectes del dia a dia de la granja, encarat als més petits. En el marc d'aquesta activitat, els infants podran 'munyir' una cabreta de poliuretà, 'pescar' hortalisses i conèixer d'altres activitats típiques de les masoveries. D'altra banda, i com a novetat, també es podran veure animals vius de granja.

En el seu conjunt, una fira que pretén consolidar-se al petit municipi de l'Alt Berguedà com una de les activitats estrella de Setmana Santa, i que busca combinar els elements de proximitat amb les possibilitats turístiques de la zona, ja que, a part de gaudir d'aquest esdeveniments, els visitants també podran conèixer l'antiga vila, passejar pels Jardins Artigas de Gaudí i fer la ruta del Tren del Ciment, entre d'altres.