Un grup ecologista del Berguedà rebutja el complex per a ciclistes a Ripoll on es preveu un telecadira

El projecte, que compta amb suport de l'Ajuntament, està pendent dels informes tècnics i no s'ha decidit on es farà

Redacció
10 de març del 2020
Actualitzat a les 16:14h
Una imatge promocional del projecte
Una imatge promocional del projecte | Elevated MTB
El Grup de Defensa de la Natura del Berguedà ha expressat la seva oposició al projecte de construcció d'un complex per a ciclistes a Ripoll anunciat fa uns dies per l'Ajuntament. El projecte, que està pendent de la redacció de l'informe de viabilitat i el d'execució per part dels promotors, encara no se sap en quins terrenys s'instal·larà però els ecologistes ja han expressat el seu desacord perquè preveu un remuntador mecànic.


En un missatge a les xarxes socials, denuncien que "s'acaba la neu però no els telecadires; no som un parc de vegetació i aventura, volem vides dignes a les comarques rurals". I mostren el seu suport a la gent del Ripollès perquè "sumen una nova agressió" després del polèmic polígon de la carretera de les Llosses.

L'Ajuntament de Ripoll va donar a conèixer fa uns dies la visita de representants de l'empresa Elevated MTB, que vol construir un “Bike Resort” dedicat a la pràctica de la bicicleta i obert tot l’any, similar a altres estacions d’arreu d’Europa. Segons van explicar, han apostat per Ripoll per la seva situació geogràfica i "la bona connexió per accedir des d'altres punts" després de valorar altres zones del pre-Pirineu català. Actualment, l'empresa ha de redactar l'informe de viabilitat i execució del projecte per després decidir el seu emplaçament.

El complex preveu la construcció d'un pàrquing i serveis com restauració i comerç relacionats amb aquest esport així com "trialeres" i un remuntador mecànic. Precisament aquest últim element és el que no veuen bé des del Grup de Defensa de la Natura del Berguedà. "S'acaba la neu però no els telecadires; no som un parc de vegetació i aventura, volem vides dignes a les comarques rurals" i expressen el seu suport a la gent del Ripollès perquè "sumen una nova agressió" després del polèmic polígon de la carretera de les Llosses. Aquest és el missatge que han donat a conèixer a través de les xarxes socials.

Per la seva banda, l'Ajuntament ha signat un memoràndum de compromís amb els promotors per "treballar conjuntament i cercar estratègies comunes perquè el 'Bike resort' sigui una realitat" a Ripoll.