Transport públic

Berga instal·la una marquesina al baixador de busos cinc anys després

El vent s'endugué el sostre que hi havia per aixoplugar-se el gener de 2015

per Pilar Màrquez Ambròs, Berga | 10 de març de 2020 a les 13:19 |
La marquesina del baixador d'autobusos. | Pilar Màrquez Ambròs
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El vent s'endugué el sostre del baixador d'autobusos el gener de 2015. Cinc anys després, Berga ha instal·lat finalment la marquesina que molts usuaris del transport públic demanaven per aixoplugar-se de la pluja i les inclemències meteorològiques. L'Ajuntament la va fer col·locar divendres i avui ja lluïa nova de trinca, totalment operativa. 

El regidor d'Urbanisme, Aleix Serra, ha explicat que, un cop consolidada, "la petitíssima obra" que implicava la seva instal·lació, ja s'han retirat les tanques i està en ús. El cost de la flamant marquesina, incloent-hi el transport, ha estat d'uns 4.800 euros. 


La reparació del voladís ha estat els últims anys una de les reivindicacions dels usuaris de transport regular que agafen l'autobús a la ciutat de Berga, ja que abans de la ventada de 2015 aquest els permetia resguardar-se de la pluja i les inclemències del temps quan l'administració de venda de bitllets es troba tancada.

Aleix Serra ha recordat que el fet que l'edifici de l'administració, Cal Gironella o l'Antic, estigui protegit com a Bé Cultural d'Interès Local (BCIL), va impedir-hi una actuació. Va ser per això que es va acabar plantejant una opció alternativa a la recuperació del voladís i s'ha optat per posar-hi una marquesina. 


Ara, es retiraran les bigues encastades a la paret de l'edifici, una acció que s'ha d'analitzar si finalment fan els propietaris de l'immoble o l'empresa concessionària del servei, o bé l'acaba assumint el consistori. 

Aleix Serra ha admès que aquesta era una petició dels usuaris del transport públic, necessària perquè el local on es venen els bitllets i hi ha el bar i els lavabos no sempre està obert, i quan ho està, tampoc és accessible a persones amb mobilitat reduïda. 

El regidor ha volgut subratllar que, en els pròxims anys, quan Berga tingui l'esperadíssima estació d'autobusos, aquesta marquesina es podrà reubicar en funció d'on es decideixi que es posa la parada del bus municipal. Berga va aprovar el mes de desembre la moció per construir l'estació d'autobusos a la Rasa dels Molins, un projecte que el consistori espera que pugui estar culminat en aquest mandat.
 

La marquesina del baixador amb les bigues de l'antic sostre al fons. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Participació