Ocupació

Creix la demanda per afegir-se al programa de contractació de persones de més de 30 anys

El programa 30 Plus, que prioritza aquells col·lectius amb dificultats especials d'inserció, s'implementa des de fa 3 anys al Berguedà a través de l'Agència de Desenvolupament

per NacióBerguedà, 10 de març de 2020 a les 11:47 |
Un taller de fusteria (arxiu). | ADBerguedà
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El programa de contractació de persones de més de 30 anys al Berguedà creix en demanda per sobre de les places ofertades. Les sol·licituds rebudes superen amb escreix a les places atorgades dins el programa 30 plus, que potencia la contractació de persones majors de 30 anys i inscrites al SOC. El programa 30 Plus que prioritza aquells col·lectius amb dificultats especials d'inserció, i a la comarca està implementat des de fa 3 anys per l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, no havia rebut fins ara una demanda tan elevada com l'actual. S'han entrat fins a 45 sol·licituds i només hi havia 30 places disponibles, segons fonts de l'ens. 
 
L'acció del programa fomenta la contractació de majors de 30 anys a través de bonificacions a les empreses. Per tant, no es focalitza en un sector productiu concret, sinó que qualsevol empresa en pot ser beneficiaria, sempre que, garanteixi una contractació mínima de 6 mesos, la qual ha d'incloure formació pel treballador o treballadora. 30 plus subvenciona les empreses adherides amb 1.050 euros/mes per jornada completa durant un període de mínim 6 mesos i un màxim de 9 mesos.
 
 
El president de l'Agència del Berguedà, Lluís Vall, ha manifestat que "aquest programa s'ha consolidat com una eina per a les empreses del territori a l'hora d'obrir-se a noves contractacions i deixar enrere les pors per a la contractació, a banda és una gran oportunitat per a les persones amb dificultats d'inserció laboral. El programa connecta empreses amb necessitats i persones amb capacitats i ganes".
 
Entre les contractacions que s’han formalitzat al Berguedà sota el paraigua d'aquest programa, predominen clarament les ocupacions en l'àmbit administratiu. Però també s'han realitzat contractacions en els sectors del comerç, l'hostaleria, instal·lacions, fusteria, neteja, construcció i manteniment, indústria i magatzem.


Altres programes de contractació subvencionada
 
Des de l'Agència del Berguedà s'ofereixen diferents serveis per orientar i oferir ofertes de treball a les persones que es troben sense feina o volen millorar la seva ocupació actual i s'acompanya a les empreses amb diferents programes de contractació subvencionada com és el 30 Plus, el programa Queda't o Ocupació en la Indústria Local.

 
El programa Ocupació en la Indústria Local especialitzat en electromecànica, filatura i fusteria ha tancat aquesta edició amb 10 contractacions, mentre que el programa Queda't encara està obert tot i que també té una alta demanda per part de les empreses.
 
El programa 30 plus es porta a terme amb el suport del Servei d'Ocupació de Catalunya, la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Treball Migracions i Seguretat Social.

 

Participació