El Quartet Mèlt participarà enguany al Concert de Patum del Memorial Ricard Cuadra

Aquest 2020 les músiques de la festa no només viatjaran al CAT de Barcelona, sinó que també s'interpretaran al Teatre Conservatori de Manresa

06 de març del 2020
Actualitzat a les 18:51h
Quartet Mèlt.
Quartet Mèlt. | AFT
El Quartet Mèlt protagonitzarà el Concert de Patum d'aquest 2020. El popular grup català serà el convidat d’aquesta edició, que se celebrarà dissabte 6 de juny, a les 10 del vespre, a la plaça de Sant Pere de Berga. Enguany, el concert també es podrà gaudir el dimecres, 3 de juny, al CAT (Centre Artesà Tradicionàrius) del barri de Gràcia de Barcelona i el dijous, 4 de juny, al Teatre Conservatori de Manresa, com a novetat.
 
El Memorial Ricard Cuadra a la Ciutat de Berga organitza cada any el Concert de Patum el dissabte abans de Corpus. La totalitat d'aquest concert es fa a partir de les melodies de la festa de la Patum. Això vol dir que el repertori que es toca és original, inèdit i escrit expressament per a aquest concert. Molt sovint s'hi conviden músics de renom i de qualitat perquè col·laborin amb la Banda del Memorial Ricard Cuadra.

Al llarg dels anys han escrit o interpretat obres per a aquest concert noms com Albert
Guinovart, Manel Camp, Llibert Fortuny, La Dharma, Àlex Martínez, Lloll Bertran, Andrea Motis i un llarg etcètera. Així, la música de la Patum s'ha pogut escoltar al bell mig de la plaça de Sant Pere i al Tradicionàrius amb acordions, orquestra de corda, grup de percussions, big band de jazz, cobla, coral i sempre amb la participació de la Banda del Memorial Ricard Cuadra, formada per músics de totes les formacions berguedanes que toquen la Patum i que, voluntàriament, dediquen una part del seu temps a fer possible aquest esdeveniment anual, que ha esdevingut porta d'entrada a la setmana de Corpus. 

Aquest any, juntament amb la banda, el concert serà interpretat pel quartet Mèlt, que
interpretarà obres escrites pels compositors berguedans Robert Agustina, Sergi Cuenca, Roger Belmonte, Dani Palou i Ferran Badal.

El Quartet Mèlt, prou conegut arreu de Catalunya, és un grup vocal jove format per quatre
cantants procedents de diferents indrets del país units pel món del cant coral català. Junts van decidir emprendre un il·lusionant projecte conjunt amb l’objectiu de gaudir de la música i transmetre-la a tothom qui els escoltés. Es tracta de la soprano Magalí Sare (Bellaterra), la contralt Ariadna Olivé (Barcelona), el tenor Eloi Fort (Tarragona) i el baríton Oriol Quintana (Sabadell). Treballen un repertori molt ampli i variat, basat essencialment en obres escrites per a cor mixt a quatre veus a cappella, i que comprèn des de la música antiga fins a temes moderns de gèneres diversos i de caràcter popular.

Van fer-se molt populars en guanyar el concurs Oh, Happy Day de TV3 i, des d’aleshores, han sovintejat les seves actuacions arreu de Catalunya.

A Barcelona i a Manresa
 
Enguany el concert es podrà escoltar el dimecres, 3 de juny, al CAT (Centre Artesà Tradicionàrius) del barri de Gràcia de Barcelona i, com a novetat, el dijous, 4 de juny, al Teatre Conservatori de Manresa. La gira persegueix l’objectiu de fer que el concert pugui mantenir-se econòmicament per si mateix, ja que fent dues escapades, a Barcelona i a Manresa, en comptes d'una, augmenten els ingressos. La singularitat del concert fa que les despeses siguin molt importants. L’organització ha de pagar el grup o artista convidat, i també assumeix els assaigs d'unes obres que, moltes vegades, només s'interpretaran en aquest concert. 
 
El concert manté l'estructura en dues parts
 
El repertori del concert inclou des de balls de gegants, basats en cançons populars i que, per tant, ja tenen lletra (amb arranjaments de Robert Agustina), a peces amb lletres inèdites d'en Pep i en Màrius Moneo com els temes republicans de Queralt i Patum (música de Roger Belmonte) o bé el rap dels Plens (arranjament de Sergi Cuenca), l'himne de Berga i l'havanera dels gegants (d’en Sergi Cuenca), peces recuperades i revisades per a l'ocasió com els arranjaments per coral d’en Ferran Badal i peces sense lletra sobre els sons de Tabal (de Dani Palou) o bé la fuga del Ball de l’Àliga (de Robert Agustina).
 
A la segona part, com sempre, hi haurà un salt de Patum complet a càrrec de la Banda del Memorial Ricard Cuadra, amb alguna ajuda del Quartet Mèlt.
Arxivat a