Casserres reivindica el Dia de la Dona amb un torneig de futbol sala

La proposta, organitzada per l’ateneu feminista La Pastora, tindrà lloc aquest dissabte

06 de març del 2020
Actualitzat a les 17:06h
Futur espai de l'ateneu feminista La Pastora.
Futur espai de l'ateneu feminista La Pastora. | La Pastora
“Fot-li un gol al masclisme” és el lema que ha escollit La Pastora, l’ateneu feminista de Casserres, per celebrar el Dia Internacional de les Dones. El col·lectiu feminista de la població viurà la jornada amb l’organització d’un torneig de futbol sala mixt, que es jugarà aquest dissabte 7 de març, a partir de les 12 del migdia, al Pavelló d’Esports.

“Vam pensar en un torneig de futbol mixt perquè pensem que està bé crear activitats de tota mena que puguin ser intergeneracionals, i que no només s'acabin proposant festes, concerts, o bé, activitats molt dirigides a un cert públic. De fet, l'esport sempre ajunta molt tipus de gent diferent i aquesta també era la intenció”, assegura Anna Pujol, membre del col·lectiu La Pastora.

Tal com expliquen des de l’organització a NacióBerguedà, l’objectiu de la proposta és recaptar diners per poder cobrir les despeses de les obres de rehabilitació de l’ateneu, així com preparar activitats des del col·lectiu per celebrar el Dia de la Dona.  
 
El torneig està obert a tothom qui vulgui, l’únic requisit és que s’ha de formar un equip mixt i “ganes de passar una bona estona amb competició sana”, diuen. Des de l’organització detallen que si algú no té equip, el mateix dia del torneig pot assistir. Pujol exposa que la persona que no tingui equip “pot venir i segur que trobem un espai per a ell o ella”. Durant tota la jornada hi haurà servei de bar amb begudes i entrepans, afegeixen.

Els diners recaptats del torneig aniran dirigits a la rehabilitació del local

Els beneficis obtinguts durant la jornada, principalment de les inscripcions que es van tancar fa uns dies, es destinaran a la rehabilitació del futur local de La Pastora. El col·lectiu exposa que “sense espai no podem començar l’activitat de manera continuada”.  

Des de l’ateneu feminista expliquen que de cara a l’abril preveuen inaugurar l’ateneu. En aquests moments, els membres del col·lectiu detallen que tenen muntada la instal·lació elèctrica, el terra fet, els lavabos gairebé acabats, i els hi falta posar els tancaments. “Hem de dir que tota aquesta evolució ha estat gràcies a les sòcies i socis de la Pastora, també als amics i amigues que han anat col·laborant en les jornades de treball els diumenges o entre setmana”, assegura Pujol. En aquesta línia, asseguren que ha estat "un esforç col·lectiu des de zero totalment autogestionat”.
 
Més activitats programades des del col·lectiu

Des de La Pastora comenten que aquest diumenge 8 de març, d’entrada al local social de Casserres, la poetessa Ester Vallès presentarà el seu llibre de poesia ‘Flors, mar i sal’. Tot seguit, tindrà lloc la representació del monòleg ‘Estimar sense morir’ a càrrec de Pepa Lavilla.

Ja al mes de maig, l’ateneu feminista de Casserres té programada una jornada de debat, durant el matí, al Konvent de Cal Rosal amb l’actuació de la rapsoda Alba Mascarella i el seu espectacle ‘La boca descosida’, entre altres activitats.

Des de l’organització aprofiten per convidar a tothom a seguir el seu compte d’Instagram @lapastora_ateneufeminista, i estar al corrent de totes les novetats.