L’Ajuntament de Gironella assumeix la gestió turística directa de la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou

La principal novetat és la gratuïtat pels centres educatius i pels residents al municipi

Redacció
06 de març del 2020
Actualitzat a les 15:41h
Les visites a la Torre de l’Amo seran gratuïtes pels vilatans de Gironella.
Les visites a la Torre de l’Amo seran gratuïtes pels vilatans de Gironella. | Aj. Gironella
L'Ajuntament de Gironella assumeix a partir d'ara la gestió turística directa de la Torre de l'Amo de Viladomiu Nou. El regidor de Cultura i Patrimoni de Gironella, Lluís Vall, ho ha explicat en presentar al plenari de març les taxes per a l'ús i les visites a l'equipament.

El regidor ha avançat que la gestió de l'equipament passa a mans del consistori, després de finalitzar la concessió al departament de Turisme de l'Agencia de Desenvolupament del Berguedà. Els últims anys qui s'ocupava de la gestió era l'associació Civitas Cultura, a través d'un conveni amb l'Agència del Berguedà. Ara, però, passarà a encarregar-se'n plenament l'Ajuntament de Gironella. Això facilitarà que la torre pugui acollir un ventall més gran d'actes, a més de la funció museística. 

Visites guiades pels centres educatius i els veïns de Gironella
 
Tot i el canvi de gestió, els preus de les visites no es veuen afectats. L'entrada general es manté a 6 euros, i la reduïda a 4 euros. Les visites programades fora dels horaris habituals tindran un preu de 60 euros, i 4 euros per persona, i el lloguer de l'espai per esdeveniments culturals serà de 300 euros, i 400 euros per esdeveniments privats.

La principal novetat és la gratuïtat pels centres educatius del municipi i pels vilatans de Gironella.

Nou reglament de circulació: Les multes per faltes lleus augmenten a 100 euros
 
El ple del municipi també ha aprovat el nou reglament de circulació, la modificació de les normes per la ubicació de la nova estació d'autobusos de Gironella, el Pla Local de Salut, la tercera vicepresidència de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà i el pla de millora urbana en l'àmbit de Balvitex. 
 
El regidor de Seguretat, Santi Felius, ha explicat que la modificació de l'ordenança general de circulació i seguretat vial té dos objectius: "adaptar l'ordenança al reglament de circulació marcat per l'estat" i "conscienciar a la gent contra l'incivisme".

Aquesta modificació equipara els imports marcats per llei, augmentant les faltes lleus a 100 euros, com ara parar en doble fila o a sobre la vorera, i les multes relacionades amb l'aparcament en zones de control horari, passaran a 15 euros.

Felius ha destacat que des del consistori no es vol recaptar més, sinó conscienciar a la població i evitar les infraccions. En aquest sentit, s'iniciarà una campanya informativa avisant dels canvis d'import de les multes. El cap de l'oposició, Albert Xoy, ha mostrat el seu suport a les modificacions, però ha subratllat que també s'hauria d’augmentar la vigilància.

Commemoració del dia internacional de les dones

El plenari gironellenc ha donat també suport a una moció, presentada per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), a l'oposició, per a la commemoració del dia internacional de les dones amb motiu de la proximitat del 8 de març. 
Arxivat a