L'oposició en bloc aprova la proposta per a una comissió de festes a Berga

L'equip de govern de la CUP de Berga s'absté però ERC i PSC donen suport a la moció de Junts per Berga

06 de març del 2020
Actualitzat a les 14:17h
Ple ordinari de Berga del mes de març.
Ple ordinari de Berga del mes de març. | Pilar Màrquez Ambròs
Berga tindrà una comissió de festes que potenciarà la participació de les entitats en l'elaboració del calendari cultural i garantirà que les diferents cites festives es puguin gestionar amb més previsió. Aquesta ha estat la proposta que ha presentat al ple de març el grup municipal de Junts per Berga, principal partit de l'oposició. JxBerga ha aconseguit aprovar-ho amb el suport de la resta de grups de l'oposició (Esquerra Berga i PSC). L'equip de govern de la CUP de Berga s'ha abstingut. 

El regidor de JxBerga Marc Marginet ha estat l'encarregat de defensar la moció. Ha explicat que l'objectiu de la comissió ha de ser que els veïns de la ciutat puguin implicar-se "més directament" en l'organització de les festes. "Si tens una trobada constant de les entitats, és molt més fàcil innovar, difondre, programar i divulgar", ha apuntat Marginet.

La regidora de Cultura i Festes, Roser Valverde, li ha retret que la moció s'hagi presentat directament al ple sense un debat previ i ha defensat la feina feta fins ara per la seva àrea, des de la qual ha explicat que ja es treballa "en diferents comissions participades", com per exemple, passa amb el Carnestoltes o la cavalcada dels Reis d'Orient.

Valverde ha afirmat que des del govern creuen que seria "més pertinent" acollir-se al reglament de participació ciutadana per configurar un òrgan de participació relatiu a les festes. "Ens sobta no haver pogut debatre-ho prèviament, penso que hagués estat molt més positiu", ha puntualitzat la regidora.  

Tanmateix, Marc Marginet ha assegurat que havien presentat la proposta directament al plenari per obligar el govern a actuar. "La Patum i el Carnestoltes funcionen perquè la gent se les fa seves, però creiem que en la resta de celebracions encara hi ha molt camí per recórrer", ha explicat. 

El portaveu d'Esquerra Berga, Ramon Camps, s'ha mostrat favorable "a començar a treballar" en la confecció de la comissió, "sobretot perquè hem d'intentar motivar i reforçar la participació de la gent en totes les festes". En el mateix sentit, s'ha expressat el regidor del PSC, Abel García, si bé ha advertit que cal respectar "les dinàmiques" actuals en allò que funciona. García també ha considerat també que "l'equip de govern sempre ha de tenir un cert marge de deliberació" a l'hora d'aplicar les propostes de la resta de grups.
Arxivat a