Les sis dones del ple de Berga se sumen a la vaga feminista i reclamen posar fi a la desigualtat

Manifest conjunt de l'alcaldessa i les regidores dels diferents grups municipals amb motiu del 8-M

05 de març del 2020
Actualitzat a les 23:12h
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, durant el ple.
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, durant el ple. | Pilar Màrquez Ambròs
Les sis regidores del ple de Berga, en representació de tots els grups municipals, han llegit aquest dijous un manifest sumant-se a la vaga del 8-M i denunciant les desigualtats que pateixen les dones en el seu dia a dia.

L'alcaldessa Montse Venturós, Roser Rifà i Roser Valverde (CUP), Ariadna Herrada i Dolors Rial (JxBerga) i Dolors Tous (ERC) han fet lectura del document consensuat prèviament, que també han acordat amb una representant del PSC, encara que aquest grup municipal només té un regidor. Es tracta de la primera vegada que es fa lectura d'un manifest d'aquestes característiques al plenari municipal.

El text ha expressat el suport de les regidores a una vaga feminista que "vol donar visibilitat a la feina invisible que fem les dones, que posa de relleu les desigualtats a les que som abocades, la violència estructural que patim i el conjunt d'obstacles que hem de combatre dia rere dia". Amb tot, les edils també han volgut destacar que el 8-M és també "una jornada de dignitat i alegria col·lectiva, de reivindicar-nos com a dones valentes i actives, fermes en el compromís de no deixar a cap companya enrere, d'avançar fermament perquè totes puguem seguir caminant". 

Les regidores berguedanes han explicitat que treballen "per fer visible les desigualtats que com a dones patim" i han assegurat que "també tenim la voluntat i adquirim el compromís de vetllar per la igualtat, per garantir els drets de totes les berguedanes i per combatre, des de tots els àmbits en els que treballem, el masclisme i el patriarcat, una realitat de desigualtat flagrant".

Segons el manifest, les dades són "esfereïdores": "malgrat som més del 50% de la població catalana, la nostra presència als mitjans de comunicació no arriba al 30%, malgrat estem plenament incorporades al mercat laboral, continuem immerses en un sistema estereotipat que ens obstaculitza accedir a càrrecs directius". "Continuem desenvolupant feines tradicionalment feminitzades, continuem portant el pes de la gestió de la llar, continuem abandonant les nostres feines per poder tenir cura dels fills", han denunciat.  

"Són els valors de la sororitat, l'empatia i l'empoderament el que ens fa treballar conjuntament per una ciutat on les dones són visibles, on totes hi són benvingudes, on totes han de tenir les mateixes oportunitats, on cap dona tingui por de tornar sola cap a casa, on siguem lliures i dignes. I és que davant l'embat masclista i patriarcal, no hi ha diferències: som totes juntes combatent-lo", han destacat. 

Manifest conjunt de l'alcaldessa i les regidores del ple de Berga amb motiu del 8-M.
Arxivat a