El Consell Comarcal del Berguedà inicia una prova pilot de teletreball

La iniciativa pretén que diverses persones puguin treballar de manera telemàtica des de casa

Redacció
05 de març del 2020
Actualitzat a les 21:32h
La prova pilot de teletreball s'ha iniciat recentment.
La prova pilot de teletreball s'ha iniciat recentment. | Pexels
El Consell Comarcal del Berguedà ha impulsat recentment una prova pilot, amb l’objectiu que diverses persones puguin treballar telemàticament des de casa. Aquesta opció, que és voluntària, afecta els llocs de treball que no tinguin una atenció directa a la ciutadania.

“Des del Consell Comarcal estem impulsant que alguns treballadors puguin treballar des de casa, una realitat que avui dia tecnològicament és possible. Ens ha semblat que aquesta prova pionera pot contribuir a millorar aspectes com la conciliació familiar, evitar desplaçaments, entre altres”, assegura el president del Consell Comarcal, Josep Lara. En aquesta línia, Lara exposa que “caldran uns dies per veure com evoluciona la prova”.

Des de Consell Comarcal del Berguedà expliquen que amb el teletreball es vol aconseguir també “un major marge d’organització temporal sense implicar reducció horària, i especialment, millorar la qualitat de vida”.

La implantació d’aquesta prova és progressiva i, en aquesta primera fase, es comença amb un màxim de 2 dies al mes per persona. L’empresa posa a disposició els recursos tecnològics per treballar telemàticament, detallen des del mateix òrgan.

A banda d’aquesta mesura, el Consell Comarcal vol impulsar, per aquest 2020, millores en l’atenció al públic. Per una banda, millores en els espais físics i, per l’altra, fomentar la tramitació electrònica, com s’ha iniciat en els tràmits del Túnel del Cadí.