Centres d’Atenció Primària del Berguedà se sumen al Dia Mundial de l’Activitat Física

Equips mèdics de Berga, l’Alt i el Baix Berguedà organitzen activitats terapèutiques d’estimulació

Redacció
01 d'abril del 2015
Diversos equips d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) del Berguedà s’han volgut sumar aquest mes d’abril al conjunt d’activitats que s’organitzen arreu de Catalunya per celebrar el Dia Mundial de l’Activitat Física. En el cas de la comarca, s’han establert tres caminades, que pretenen promoure hàbits saludables entre la població i fer entendre l’activitat física, també com una eina terapèutica d’eficàcia demostrada. 

En aquest sentit, l’Equip d’Atenció Primària de Berga organitzarà el dijous 9 d’abril una sortida que ha batejat amb el nom de ‘Banys de bosc’. Aquesta activitat està dirigida, bàsicament, a pacients amb fibromiàlgia o síndrome de fatiga crònica, i consisteix en estimular el pacient en un entorn forestal de característiques determinades.

El mateix dia, l’Equip del Baix Berguedà, entre els quals s'inclouen el Centre d’Atenció Primària (CAP) de Gironella i el de Puig-reig, ha muntat una caminada amb uns objectius similars; mentre que, a l'Alt Berguedà, aquesta tindrà lloc a la Pobla de Lillet el 7 i el 10 d’abril.