Bagà enceta un procés participatiu per regular la tinença d'animals

Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Bagà

04 de març del 2020
Actualitzat a les 17:42h
Vila de Bagà (arxiu).
Vila de Bagà (arxiu). | Axel Lapuerta
L’Ajuntament de Bagà ha iniciat un procés participatiu a la ciutadania per regular la tinença d’animals a la vila. La proposta, que està elaborada pel consistori, es troba disponible a la pàgina web de l’Ajuntament. A partir d’aquest esborrany, els veïns i veïnes del municipi tenen fins al divendres 13 de març per fer les seves aportacions en relació amb aquest assumpte.

L’alcalde de Bagà, Joan Oña, explica a NacióBerguedà que des del consistori estan modificant una sèrie d’ordenances i també afegint-ne d'altres que no estaven contemplades. “La primera fase que portem a terme consisteix a publicar un esborrany amb la proposta que ens serveix com a document de treball, és a dir, no és l’ordenança acabada. Llavors, a partir d’aquí busquem la participació ciutadana”, assegura Oña. 

En aquesta línia, el batlle afegeix que “a partir de les propostes que hem rebut de la ciutadania, conjuntament amb l’esborrany que tenim, elaborem una comissió redactora i estudiem si podem incorporar les propostes fetes”.

L’Ajuntament de Bagà fa una crida als veïns i veïnes a participar en el procés participatiu per tal de conèixer la seves opinions. El batlle detalla que la ciutadania té l’opció de fer arribar els seus plantejaments a través d’una carta que es pot dipositar a la bústia de l’ajuntament o bé mitjançant un correu electrònic (baga.participacio@diba.cat).

Alguns dels aspectes que contempla la proposta són els següents: la tinença d’animals perillosos, la conducció i permanència d’animals en espais públics o comunitaris, la possessió d’animals exòtics o salvatges, abandonament i pèrdua d’animals de companyia, règim sancionador, etc. 

Des del consistori expliquen que aniran publicant diferents ordenances a la pàgina web de l’Ajuntament de Bagà, de manera que cada acció de participació ciutadana tindrà una durada de 15 dies hàbils des de la seva publicació a la xarxa. En aquest context, l’alcalde Josep Oña exposa que a la vila ja han portat a terme petites assemblees sectorials de temes concrets, com ara el sistema de recollida de residus porta a porta, de les afectacions de les obres que s’estan realitzant, entre altres.

“En aquests moments estem preparant una assemblea de poble, també entomar propostes que es puguin aportar”, assenyala el batlle de la població.