Borredà s’acomiada de la periodista Margarita Rivière

L’escriptora va passar els seus últims 20 anys amb un peu al petit municipi berguedà

Redacció
31 de març del 2015
Actualitzat a les 15:54h

La secretària per a la Unió Europea del Govern, Anna Terrón, i la periodista Margarita Rivière, en el moment del lliurament al reconeixement a la trajectòria europea. Foto: ACN


En un comunicat de condol, l’Ajuntament de Borredà ha volgut expressar aquest dimarts el seu “més sentit condol” per la pèrdua de la periodista i escriptora Margarita Rivière que, durant més de 20 anys, va passar bona part del seus temps lliure a Borredà, acompanyada del seu marit.

A més, darrerament havia vingut a passar-hi els anys de jubilació, en contacte amb la natura i per continuar treballant en el que era la seva vida, escriure. No obstant això, aquest diumenge va morir als 70 anys a causa d’una malaltia pulmonar que no va poder superar. 

“Catalunya perd una persona destacada, símbol d’un temps i d’un país que batalla per avançar”, recull el comunicat. En el seu cas, continua, “ella ho va fer en la seva professió”, ja que es va convertir en un referent del periodisme i de l’escriptura, amb més d’una trentena de llibres publicats. Entre aquests, el que va presentar recentment sota el títol ‘Clave K’, que parlava sobre el poder a Catalunya. Més enllà, d’aquí, Rivière va ser cap de redacció del Dosier Mundo, cap de cultura del Diario de Barcelona, més endavant de El Periódico de Catalunya, i directora de l’agència EFE a Catalunya, entre d’altres. 

Dos dies després de la seva mort, Borredà mostra el seu condol i recorda alguns dels darrers moments de l’escriptora al poble. Entre aquests, quan venia a comprar, donava una volta, saludava tothom i “esdevenia una veïna més”. Tot això, precisa l’Ajuntament, perquè “venia aquí a buscar la calma i la tranquil·litat que difícilment trobava en una gran ciutat”, un objectiu que va aconseguir, i que ha quedat demostrat en moltes de les grans obres que ha anat escrivint al llarg dels darrers 20 anys: “Aquí ha escrit, pensat i reflexionat sobre tot el que esdevenia en el món”.