Berga espera superar els 700 participants a la cursa contra el càncer infantil

El Club Barcelona Trail Runners realitzarà una donació de 1.000 euros a l'activitat

03 de març del 2020
Actualitzat a les 18:55h
El regidor de Drets Socials de Berga, Ivan Sànchez, i  la presidenta de Ginkgo, Aurora Fernández, al camí ral que surt de la Font del Ros.
El regidor de Drets Socials de Berga, Ivan Sànchez, i la presidenta de Ginkgo, Aurora Fernández, al camí ral que surt de la Font del Ros. | Pilar Màrquez Ambròs
El Berguedà pateix actualment sis casos de càncer infantil. Amb l'objectiu de conscienciar els veïns i veïnes sobre aquesta malaltia i contribuir a fer que tots els nens i nenes tinguin accés a un diagnòstic i un tractament adequat, Ginkgo i l’Ajuntament de Berga organitzen la quarta edició de la caminada solidària Pas a Pas, que es farà el pròxim 15 de març. La presidenta de Ginkgo, Aurora Fernández, i el regidor de Drets Socials de l’Ajuntament de Berga, Ivan Sànchez, han fet, aquest dimarts, en roda de premsa, una crida a participar en la caminada i superar la previsió de 700 persones participants.

Segons ha explicat Aurora Fernández, enguany es comptarà amb activitats de dinamització al llarg del matí i hi tornarà a haver un esmorzar calent per a tots els participants en acabar el recorregut. Tots els infants que ho vulguin poden assistir disfressats a una activitat que es vol que sigui el més festiva possible. 

La prova esportiva mantindrà el mateix format que en les edicions anteriors, però comptarà amb més activitats paral·leles que mai adreçades al públic infantil. Aquest any els cartells de la caminada els han fet els alumnes de cinc escoles del Berguedà, les escoles d'Olvan, Casserres, Xarxa (Berga), Alfred Mata (Puig-reig) i Sant Salvador (Cercs). Es tracta dels cinc centres educatius que tenen algun cas de càncer al Berguedà. El sisè cas és el d'un nadó que encara no va a l'escola. Amb aquesta iniciativa, es vol fer èmfasi en el valor d'aquests nens i nenes afectats pel càncer infantil i, a la vegada, que els seus companys puguin compartir amb ells una reivindicació que hi està dedicada, la que apel·la a la conscienciació de la població i a una major investigació d'una malaltia, que és considerada com a minoritària. 

La caminada Pas a Pas és una prova esportiva per a tots els públics que tindrà lloc el diumenge, 15 de març, a les 10 del matí. L'activitat començarà i acabarà a la plaça Font del Ros i consistirà en completar una ruta d'uns sis quilòmetres de distància al voltant de la Serra de Noet. Per participar-hi, caldrà inscriure's prèviament al local de Ginkgo situat a Cal Fàbregas, al Carrer Major. El local estarà obert els dimarts, 3 i 10 de març, de 5 a 8 de la tarda. El donatiu per participar a l'activitat serà de 10 euros per a les persones majors de 12 anys i l'import es destinarà íntegrament a la unitat d'investigació del càncer infantil de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. 

El dissabte, 14 de març, es farà l'entrega de les bosses d'obsequi als participants, de 6 de la tarda a 9 del vespre, a l'Hotel d'Entitats. 

La caminada s'emmarca en els actes impulsats per l'Associació de Persones Afectades de Càncer al Berguedà per commemorar el Dia Internacional del Càncer Infantil, que es va celebrar el passat 15 de febrer. 

​El regidor Sànchez ha posat en valor l'activitat, així com la veritable onada de solidaritat que genera any rere any. Ivan Sànchez ha afirmat que la caminada és, a més, "una bona oportunitat per apreciar els elements que integren un camí que està ple de flora i fauna i que també compta amb elements històrics com per exemple, la Creu de la Pinya que és on va acabar la Primera Carlinada o la Serra de Noet que va ser un punt de defensa durant les guerres carlines i la Guerra Civil". 
 
Animació, hip hop, gegants i esmorzar 
 
L'acte comptarà amb un grup d'animació integrat per diversos membres de l’Agrupació Teatral La Farsa que s'encarregaran de dinamitzar el matí juntament amb els Gegants de la Font del Ros, que podran ser portats pels infants. El Gimnàs PratSalut de Prats de Lluçanès oferirà exhibicions de hip hop, una iniciativa impulsada per una de les dones que Ginkgo va ajudar recentment a través de la darrera campanya de tatuatges oncològics; i hi haurà una parada de baldufes i contes de segona mà.

La Unió de Botiguers i Comerciants (UBIC) - Berga Comercial serà qui s'encarregarà enguany de fer botifarres i entrepans per esmorzar.
 
Iniciatives solidàries que arriben de fora de la comarca
 
La caminada Pas a Pas d'aquest 2020 ha traspassat el Berguedà i comptarà amb la implicació del Club Barcelona Trail Runners que realitzarà una donació de 1.000 euros. Diversos membres de l’entitat barcelonina s’han sumat a la iniciativa impulsada pel president, Raúl Romero, d’aportar un euro per cadascun dels 160 quilòmetres que conformen la prova 100 millas Sierras del Bandolero que disputaran a Cadis del 6 al 8 de març.
Arxivat a