Guardiola de Berguedà engega una campanya contra els excrements de gos al carrer

La campanya està impulsada per l’Ajuntament de Guardiola de Berguedà

03 de març del 2020
Actualitzat a les 18:48h
Carrers de Guardiola de Berguedà (arxiu).
Carrers de Guardiola de Berguedà (arxiu). | Axel Lapuerta
"No deixis rastre. El teu gos i el teu poble compten amb tu” és el lema de la nova campanya que ha posat en marxa l’Ajuntament de Guardiola de Berguedà, amb l’objectiu de sensibilitzar alguns propietaris de gossos que no recullen els excrements dels seus animals de companyia, així com prendre consciència per mantenir nets els carrers del poble.

Des del consistori guardiolenc expliquen a NacióBerguedà que massa sovint a les voreres, carrers i parcs infantils, es poden veure excrements sense recollir, fet que comporta que el veïnat “hagi de fer equilibris per no trepitjar-los”. Aquesta és una situació que ha incrementat des de fa un temps al poble, segons afirma l’Ajuntament de Guardiola de Berguedà. En aquest context, els impulsors de la campanya afegeixen que “constaten una creixent falta de civisme per part d’alguns propietaris de gossos”.

L’alcalde de Guardiola de Berguedà, Josep Lara, apunta que els veïns i veïnes del municipi seran notificats a les seves bústies de l’inici de la campanya. Lara afegeix que s’instal·laran cartells en diferents punts del poble per “remarcar la campanya”.
 

Cartell de la campanya contra els excrements de gos. Foto: Ajuntament de Guardiola de Berguedà


“En altres poblacions s’han pres mesures sancionadores contra aquestes actituds incíviques, però estem convençuts que a Guardiola no caldrà prendre-les perquè, al final, el civisme de la majoria s’acabarà imposant. És per aquest motiu que no caldrà establir un règim sancionador per tal de solucionar aquesta problemàtica i així poder gaudir d’un poble lliure d’excrements”, assenyalen des del consistori del municipi.

Amb aquesta campanya, el batlle i la regidora de Medi Ambient esperen resoldre “un problema que pateix Guardiola des de fa temps”, asseguren.