El GDNB denuncia a les xarxes l'impacte visual de la barana col·locada a les Fonts de l'Adou

El Grup de Defensa de la Natura del Berguedà assegura que es tracta d'una actuació "innecessària" en una zona on no hi ha "perills evidents"

03 de març del 2020
Actualitzat a les 17:52h
La barana situada a les Fonts de l'Adou.
La barana situada a les Fonts de l'Adou. | GDNB
Resseguint el corriol de les Fonts de l'Adou, dins del Parc Natural del Cadí-Moixeró, s'ha afegit una barana de fusta que causa un "impacte visual considerable" a la zona. Així ho ha denunciat aquest dimarts el Grup de Defensa de la Natura (GDNB) a les xarxes socials.  

Fonts del grup ecologista consideren que es tracta d'una actuació "totalment innecessària" en  "una de les zones més boniques de la comarca del Berguedà" i asseguren que l'espai no presentava "perills evidents" abans de la col·locació de la barana. "És una nova mostra de l'afany que té l'ésser humà a artificialitzar el paisatge natural. Al Berguedà darrerament estem acumulant una llarga llista d'aquests exemples", expressen. 
 El Grup de Defensa de la Natura del Berguedà manté que el Parc Natural Cadí-Moixeró hauria "d'encarregar-se d'evitar aquest tipus d'infraestructures innecessàries" en els espais que hi queden integrats. 

Les fonts de l'Adou, situades dins el municipi de Gisclareny a 1.077 metres d'altitud, són el punt de naixement del riu Bastareny, en plena muntanya. 

La barana a la qual fa referència el GDNB és una actuació que es va dur a terme per part l'ajuntament, per garantir la "seguretat" de les persones que passen per aquest itinerari, segons ha pogut consultar aquest diari de fonts del parc natural.