Una trentena de professionals debaten sobre l’exclusió social al Berguedà

Els participants han destacat les necessitats transversals que cal treballar per afavorir la inclusió, com per exemple, el transport, els recursos formatius i la capacitat per genera oportunitats laborals

Redacció
03 de març del 2020
Actualitzat a les 11:16h
Jornada sobre l'exclusió social al Berguedà.
Jornada sobre l'exclusió social al Berguedà. | CC Berguedà
Una trentena de professionals de diverses administracions i entitats han participat en una jornada de debat sobre les diverses problemàtiques que genera l'exclusió social i les fortaleses de les quals disposa el Berguedà per combatre-la. Aquesta sessió de treball, que s'ha fet amb l'objectiu de tenir una radiografia acurada de l'exclusió social al Berguedà, s'ha celebrat recentment a la Torre de l'Amo, a Viladomiu Nou (Gironella). 

A la jornada, s'ha ofert una mirada tècnica dels recursos i serveis que hi ha a la comarca. Els participants han destacat les necessitats transversals que cal treballar per afavorir la inclusió, com el transport; els recursos formatius; les polítiques d'habitatge; els espais per enfortir les relacions socials, sobretot amb les persones arribades d'altres territoris; la salut mental i les addiccions; i la capacitat de generar més oportunitats laborals.

La sessió ha servit per posar l'accent en les potencialitats del Berguedà, com el consens i la complicitat entre els diferents actors que intervenen en els àmbits laboral, formatiu, sanitari, social i cultural. 

L'activitat ha estat dirigida per la consultoria social Marges i tècniques de l'Oficina d'Inclusió Social del Consell Comarcal del Berguedà amb el suport de la Diputació de Barcelona.