Sant Julià de Cerdanyola demana una subvenció per recuperar el paratge de les Nou Fonts

La iniciativa està impulsada per l’Ajuntament de Sant Julià de Cerdanyola

03 de març del 2020
Espai natural de les Nou Fonts.
Espai natural de les Nou Fonts. | Axel Lapuerta.
L’Ajuntament de Sant Julià de Cerdanyola ha sol·licitat una subvenció a la Diputació de Barcelona, dins el Catàleg de serveis, amb l’objectiu de recuperar i conservar l’àrea recreativa de les Nou Fonts, un espai natural que des del consistori expliquen que portava anys que estava “descuidat”.

“Volem arranjar l’entorn respectant una mica com havia sigut antigament i integrar totes les actuacions dins l’entorn natural”, assegura la regidora de Medi Ambient i Turisme de l'Ajuntament de Sant Julià de Cerdanyola, Carme Casals. En aquesta línia, Casals afegeix que tenen la intenció de canalitzar i recuperar els antics sortidors d’aigua de les fonts. “Mirarem si podem trobar les fonts per tal que tornin a brollar el total de nou sortidors que hi havia”, apunta la regidora de Medi Ambient.

Des del consistori del municipi expliquen a NacióBerguedà que tenen previst recuperar les antigues taules i els bancs, un dels elements característics de l’entorn. Casals exposa que una altra de les actuacions que contempla el projecte consisteix a habilitar un mirador situat davant la cascada d’aigua que baixa a tocar de les Nou Fonts perquè es tracta d’un “racó molt bonic”. Recuperar els murs que es troben esllavissats o en mal d’estat, així com millorar el camí d’accés, també són alguns dels aspectes que formen part de projecte, tal com precisen des de l’Ajuntament de Sant Julià de Cerdanyola.

"Estem estudiant la possibilitat de variar el camí GR que condueix a Sant Julià de Cerdanyola, que en aquests moments passa molt a prop de la carretera, perquè transcorri per les Nou Fonts”, apunta l’alcalde de Sant Julià de Cerdanyola, Agustí Elías. La finalitat d’aquesta variació és que el senderisme “pugui conèixer i gaudir més de l’espai”, segons afegeix el batlle. En aquest context, l’alcalde Agustí Elías expressa que esperen que de cara a la primavera es donin a conèixer les resolucions de les subvencions.
 

Espai natural de les Nou Fonts. Foto: Axel Lapuerta

 

Fa un temps, el consistori ja va fer els primers passos per recuperar l’indret. Tal com expliquen des de l’Ajuntament de Sant Julià de Cerdanyola, el Consell Comarcal va portar a terme, sota petició del mateix ajuntament, tasques de desbrossament de vegetació i millora de l’entorn. D’aquesta manera, l’alcalde del municipi i la regidora de Medi Ambient assenyalen que això va permetre "poder retirar arbres caiguts i sanejar el paratge".

Des de principis del segle XX, les Nou Fonts va ser un espai molt concorregut per veïns i visitants, sobretot durant els estius, que anaven a passar el dia amb la família en un entorn rodejat de natura. Amb el transcurs dels anys, l’indret va anar quedant “descuidat”. D’aquí que, en aquests moments, el consistori de Sant Julià de Cerdanyola estigui portant a terme els tràmits necessaris per recuperar-lo.
 

Espai natural de les Nou Fonts. Foto: Axel Lapuerta

 

Espai natural de les Nou Fonts. Foto: Axel Lapuerta
 

Espai natural de les Nou Fonts. Foto: Axel Lapuerta
 

Espai natural de les Nou Fonts. Foto: Axel Lapuerta