Guardiola de Berguedà inverteix 125.000 € en arreglar carrers

La rotonda de la plaça de l’Església es reformarà amb una subvenció de 60.000 euros

Redacció
31 de març del 2015
Actualitzat a les 21:45h
Zona de l'Estació de Guardiola de Berguedà
Zona de l'Estació de Guardiola de Berguedà | Ajuntament

Carrer de l'Estació de Guardiola de Berguedà Foto: Ajuntament


Guardiola de Berguedà iniciarà properament les obres d’arranjament del carrer de l’Estació, una de les zones més cèntriques del municipi, el ferm de la qual s’ha vist deteriorada pel fred i el temps. Aquesta obra, però s’englobarà en un projecte conjunt valorat en 125.000 euros, en què també es preveu arreglar el carrer Hostal Nou i el camí Ral. 

Segons ha explicat l’alcaldessa del municipi, Montserrat Ribera, a Nacióberguedà, es tracta d’una de les obres pendents compreses dins del projecte d’arranjament i millora dels carrers, que es començarà a licitar a mitjans d’abril i que s’anirà portant a terme per passos. Les primeres obres es faran a la zona de l’Estació, el carrer Nou i Hostal Nou, i totes excepte la del camí Ral es podrien acabar a finals de juny.

 
Entre les intervencions més importants, i segons el projecte que l’Ajuntament de Guardiola té penjat a la seva pàgina web, es troba la demolició del paviment de formigó; l’anivellament dels carrers, la instal·lació de col·lectors de clavegueram; la recol·locació de les tapes i les reixes fluvials i el reasfaltatge dels carrers. 

Unes obres, ha explicat l’alcaldessa, que es podrien realitzar en paral·lel a les de la rotonda de la plaça de l’Església. Aquesta, que es va remodelar fa pocs anys, s’ha d’acabar d’arranjar, ja que el consistori considera que pot comportar perill, en alguns casos: “Si mires la plaça, no té mala pinta; però amb els ferros, la gent s’hi pot entrebancar i això ho hem d’evitar”. Per aquest motiu, ha remarcat Ribera, es mantindrà la zona verda però es pavimentarà la resta perquè tot quedi al mateix nivell. En aquest cas, la inversió serà d’uns 60.000 euros, uns diners que provenen íntegrament de la Diputació de Barcelona. 

D’altra banda, ha continuat, també s’invertiran 13.000 euros més en mobiliari urbà i uns 35.000 euros per ajudar a fer el camí de Brocà, tant per la banda de Terradelles com per Cal Companyó. Unes partides, ha destacat Ribera, que han arribat fa poques setmanes i que s’executaran el més ràpid possible. En el cas de la rotonda de la plaça de l’Església, es volen iniciar els treballs a finals de maig. “La majoria d’obres, les hem de fer ara a la primavera”, ha precisat, ja que a l’hivern els carrers estan gelats i dificulta molt el procés. 
 

Rotonda de la plaça de l'Església de Guardiola Foto: Ajuntament

 

Guardiola de Berguedà Foto: Ajuntament