Emprenedoria

Els empresaris veterans porten el món de l'emprenedoria als instituts per quart any consecutiu

L'ACEB i l'Obra Social 'La Caixa' han signat un acord de col·laboració per un import de 6.000 euros per continuar amb les xerrades als centres educatius

per NacióBerguedà, 28 de febrer de 2020 a les 20:06 |
El president de l'ACEB, Josep Maria Serarols, i el director de CaixaBank a la Catalunya Central, Joaquim Macià, han formalitzat l'acord. | ACEB
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Associació Comarcal d'Empresaris de Berguedà (ACEB) continuarà amb les xerrades sobre emprenedoria i empresa als alumnes de secundària, batxillerat i cicles formatius per quart any consecutiu. L'ACEB i l'Obra Social 'La Caixa' han signat un acord de col·laboració per un import de 6.000 euros per continuar amb les xerrades als instituts i escoles que l'any 2017 va començar el grup de sèniors de l'ACEB, conformat per exdirectius i exempresaris amb una llarga trajectòria professional. 

El programa Noves mirades al món de l’empresa i l’emprenedoria vol donar a conèixer el món de l'emprenedoria i de l'empresa als alumnes de 4t d'ESO, 1r de Batxillerat i Cicles formatius de grau mitjà i superior, a través de la pròpia experiència dels empresaris. 


Les xerrades tenen l'objectiu "de fer reflexionar a l'alumnat sobre l'acció d'emprendre i el perfil de la persona emprenedora a partir de les experiències vitals dels empresaris, remarcant l'emprenedoria com una actitud educable que tenim tots i totes, des dels més petits fins als més grans", segons fonts de l'ACEB.

Durant aquest últim any de col·laboració s'han organitzat cinc xerrades a les quals hi han assistit més de 70 alumnes de cicles de grau mitjà de l'Escola Xarxa de Berga de les tres especialitats diferents: Administració, Mecànica i Informàtica. En totes cinc jornades, els sèniors han exposat la seva pròpia expertesa com a emprenedors i com a directius d'empreses de la comarca. Una experiència altament valorada tant per part dels docents com per part de l'alumnat, ja que aquestes vivències pròpies complementen, amb testimonis reals i en primera persona, les explicacions teòriques que els docents imparteixen a les aules.


Els perfils més demandats a la comarca

Enguany, s'ha incorporat a les xerrades una persona membre de la junta directiva de l'ACEB amb una gran experiència en gestió de persones i de talent per explicar la demanda dels perfils per part de les empreses del Berguedà, del Bages o l'Osona. El propòsit és donar una idea als alumnes sobre les seves possibilitats de trobar un lloc de treball a la comarca o a una població propera una vegada hagin finalitzat els estudis i mencionar quins aspectes valoren més els empresaris a l'hora de cobrir un lloc de treball.

La col·laboració l'han formalitzat el president de l'ACEB, Josep Maria Serarols, i el director de Banca d'Institucions de CaixaBank a la Catalunya Central, Joaquim Macià, els quals han estat acompanyats de la gerent de l'ACEB, Neus Piniella, i del director de Banca d'Institucions Bages-Berguedà-Cerdanya, Isaac Pérez.

 

Participació